• 0
 ≫ 

Šef Rajanera do marta 2021. primaće duplo manju platu, ali neće skoro isplatiti oštećene putnike

 ≫ 

Ova avio-kompanija našla se pred neprijatnim izazovom, kao i mnoge druge...

  • 0
Majkl O'Liri, Michael O'Leary Majkl O'Liri / Foto: Profimedia/Kenzo TRIBOUILLARD/AFP

Nedavno smo pisali o Majklu O'Liriju, izvršnom direktoru irske avio-kompanije Rajan Er (Ryanair), kojem ostavljanje praznih avionskih sedišta u sredini pravi veliki problem, jer je biznis izgradio na punim, a jeftinim letovima.

Iako mu je smanjena plata za 50 odsto, do marta 2021, avio-kompanija ne uspeva da izađe na kraj sa nagomilanim troškovima, a prihoda - nema. O'Liri je rekao za BBC da se "Rajan Er bori da obradi akumuliran nedovršen posao", odnosno 25 miliona refundacija.

Međutim, rekao je da će svi putnici kojima su letovi otkazani zbog pandemije - dobiti svoj novac, ako žele, ali ne tako brzo. Predviđa da će to biti za šest meseci.

U intervjuu za BBC, O'Liri dalje navodi i da će kompanija smanjiti 3.000 radnih mesta, odnosno 15 odsto svoje radne snage. Na udaru su najpre piloti i posada aviona. Kada je reč o preostalom osoblju, verovatno će doći do smanjenja plata za 20 odsto.

O'Liri je dodao da su najavljena smanjenja tek minimum koji je potreban da bi Rajan Er prevazišao krizu, dakle, nije reč o radikalnim potezima. Osim toga, "spas" vidi u pronalaženju vakcine, jer bez nje - smatra da će doći do još većih smanjenja u budućnosti.

Video: Pre nekoliko meseci igla nije mogla da padne: Ovako izgleda svet kada avioni skoro da ne lete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>