• 1

"Podići ćemo se sa kolena": Poljska povećava naknade za one koji ostanu bez posla

Zbog ograničenja kretanja stranka želi da se glasanje obavi isključivo poštom, što, kako tvrde kritičari, donosi rizik od neslobodnih i nepoštenih izbora

  • 1
Andrzej Duda

Foto: Sean Gallup/Getty Images

Poljska vlada značajno će povećati naknade za radnike koji ostanu bez posla usled pandemije korona virusa, najavio je danas predsednik Andžej Duda u predizbornom obraćanju, dodajući da će iznosi finansijske pomoći za domaćinstva i firme biti "neverovatno visoki".

- Čak i ako neko danas kaže da smo na kolenima zbog krize, ja ću reći: budite smireni, podići ćemo se sa kolena - rekao je Duda.

Kako navodi Rojters, Dudin dvoipočasovni govor, koji je prenošen na državnoj televiziji, ukazuje na to da vladajuća Partija prava i pravde ide ka održavanju predsedničkih izbora zakazanih za 10. maj, uprkos kritikama da sopstvene političke interese stavlja ispred javnog zdravlja.

Zbog ograničenja kretanja stranka želi da se glasanje obavi isključivo poštom, što, kako tvrde kritičari, donosi rizik od neslobodnih i nepoštenih izbora.

Poljaci koji usled trenutne krize budu izgubili posao dobijaće mesecnu naknadu od 1.300 zlota, odnosno nešto iznad 300 evra, što je znatno više od uobičajenog iznosa od 848 do 1.017 zlota pre oporezivanja, navodi Rojters.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Medicinska sestra iz Covid-19 bolnice: Teško je gledati ljude dok se bore za vazduh

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. maj 2020 | 20:03

    A kod nas u Srbiji se brinu samo za penzionere a ovi sto ostaju bez posla svakim danom sve vise kazu nek vam je bog u pomoci!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>