• 1

Tesla na tankom ledu: Akcije pale, a proizvodnja se odlaže. Ništa od povratka u fabrike

Fabrika u San Francisku trebalo je da počne s radom 4. maja, ali do toga neće doći barem još neko vreme, jer se restrikcije u SAD opet pooštravaju

  • 1
Tesla automobili, sangaj Tesla još neko vreme ne vraća radnike u fabrike / Foto: Tanjug/AP

Najpre je juče svetom odjeknula vest da je Ilon Mask, ponovo, svojim ponašanjem i tvitovima uticao na pad vrednosti akcija kompanije Tesla, koje su samo sat vremena nakon njegove poruka pale za više od 12 odsto. Više o tome možete pročitati ovde.

Ovom američkom gigantu trebaće malo vremena da se oporavi, ali je odlučio da zaposlenima koji su zbog pandemije već na prinudnom odmoru - produži taj period izolacije, barem za još 7 dana. Teslina fabrika u San Francisku trebalo je da počne s radom 4. maja, ali se to ipak neće dogoditi.

Svi zaposleni su juče dobili zvanični mejl od kompanije, u kojem piše da - ako još uvek nisu dobili tačnu informaciju od svog poslovođe kada počinju da rade, onda smatraju da su na odmoru do daljeg. Radnicima koji su na prinudnom odsustvu plata je umanjena.

Kako prenosi Rojters, uvedene su nove mere u SAD, pa će tako postojeće restrikcije biti produžene do kraja ovog meseca, a ublažavanje mera važiće samo za mali broj aktivnosti u kojima ne postoji veliki rizik od zaraze korona virusom.

Video: Bili ste u samoizolaciji, a treba da se vratite na posao?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    2. maj 2020 | 12:59

    Zeznuse ga matorci, a taman se ponadao da ce ih stici. Ali oni ulozise u virus i vakcine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>