• 0
 ≫ 

Najbogatiji Indijac zabrinut za svoju firmu: "Odričem se plate dok ne stanemo na noge"

 ≫ 

Prema Forbsu, Mukeš Ambani raspolaže bogatstvom od 53,4 milijarde dolara, a kompanija tvrdi da mu je, od finansijske krize 2008. godine, plata ograničena na dva miliona dolara

  • 0
Mukesh Ambani

Mukeš Ambani / Foto: Wikimedia/Flickr/World Economic Forum

Mukeš Ambani, najbogatiji Indijac, najavio je da neće podizati svoju mesečnu platu sve dok se njegova kompanija "Reliance Industries", konglomerat koji se bavi preradom nafte, proizvodnim delatnostima i telekomunikacionim uslugama - ne izbori sa finansijskim problemima izazvanim pandemijom korona virusa.

Ambani je odluku objavio pošto je kompanija saopštila da je, u poređenju sa istim periodom 2019, njena neto dobit u prvom kvartalu ove godine pala za više od 37 odsto, na 850 miliona dolara.

Prema Forbsu, Ambani raspolaže bogatstvom od 53,4 milijarde dolara, a kompanija tvrdi da mu je, od finansijske krize 2008. godine, plata ograničena na dva miliona dolara.

"On će se sada odreći plate dok kompanija i svi njeni poslovi u potpunosti ne povrate svoj potencijal sticanja zarade", stoji u saopštenju ove imperije.

Prema izveštaju agencije Blumberg, "Reliance Industries" će takođe za deset odsto smanjiti plate svih zaposlenih koji zarađuju više od 20.000 dolara godišnje, ali zvaničan komentar o tome kompanija nije želela da da, navodi CNN.

Ova firma je takođe najavila da želi da prikupi sedam milijardi dolara izdavanjem deonica postojećim deoničarima, što će biti njena prva ponuda te vrste u tri decenije.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari