• 17

Da li će stariji od 65 godina morati da rade kad ukinemo vanredno stanje

Epidemiolog Kon otkrio na koji će način mere biti popuštane sa ukidanjem vanrednog stanja u zemlji

  • 17
STARIJI MERE KUPOVINA PENZIONERI U KUPOVINI

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle ukidanja vanrednog stanja, koje se očekuje za četvrtak u predstojećoj nedelji, na snazi ostaju vanredne mere u okviru epidemije od posebnog značaja.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u večerašnjem televizijskom gostovanju da se može očekivati da za nekoliko nedelja svi počnu da rade.

Upitan konkretno za starije od 65 godina koji su u radnom odnosu, Kon je rekao da će to zavisiti od firme i od delatnosti.

- To zavisi od odluke samih firmi. U okviru proglašenja epidemije, mogu da se definišu kategorije koje su u posebnom riziku. U svakom slučaju prelazimo sa vanrednog stanja na vanredne mere - rekao je Kon:

- Po mom mišljenju, ako se aktivnost virusa bude spuštala, vrlo je logično očekivati da za nekoliko nedelja svi počnu redovno da rade, kao što su ranije.

Prethodno, predsednik Vučić rekao je da ukidanjem vanrednog stanja u zemlji, sve mere ostaju na pojedincu.

Video: Penzioneri u popodnevnim satima u šetnji

 

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    nego sta,penzioneri svi na posao a mladi u penziju...

  • cane bg

    Stariji od 60 godina (a ne samo oni od 65+) su celo vreme vanrednog stanja radili kao obezbedjenje pošte, raznih banaka, javnih i državnih ustanova i sl. Da li su imali odobrenje za tako nešto i ko im ga je dao je drugo pitanje.

  • Penzija odma

    Saljite te matore u penzije i pustite mladje da dobiju posao ili sansu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke