• 3

Predlozi kako oporaviti turizam: Gde na odmor u Srbiji ove godine?

Među predlozima upućenim Vladi Srbije pominju se vaučeri, animiranje ljudi iz dijaspore, kao i promocija Srbije na kineskom tržištu

  • 3
Uvac

Uvac / Foto: RINA

Više od 70 lokalnih organizatora tura i aktivnosti po Srbiji obratilo se državnom vrhu Srbije sa predlogom 12 mera za oporavak turizma širom naše zemlje.

"Uvereni smo da bi se usvajanjem i implementacijom ovih predloga postigao povoljan efekat na male preduzetnike u turizmu, organizatore putovanja, hotelsku industriju i seoski turizam. Osim toga, sačuvala bi se radna mesta i omogućio oporavak turizma i ekonomije Srbije", navodi se u pismu koje je predsedniku Republike i predsednici Vlade Srbije uputila platforma "Serbian Adventures".

"Od svih predloženih mera i apela za oporavak privrede, najviše nam se dopao poziv predsednika Srbije da građani Srbije svoje odmore provedu u našoj zemlji. Znajući da je turizam najviše pogođen ovom krizom, kao i to da ova privredna grana poseduje veliki potencijal da bude generator oporavka srpske privrede, smatramo da zavređuje posebne mere i hitno delovanje kako bi njen oporavak bio što brži, a posledice što manje", navode dalje u pismu.

Među inicijativama koje su upućene predsedniku Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije, stoje između ostalog i predlozi: da se poveća broj vaučera za odmor u Srbiji i da se omogući da se koriste preko turističkih agencija i organizatora putovanja po Srbiji; da se kampanjom pozove dijaspora na odmor u otadžbini; da se ponuda Srbije promoviše na kineskom tržištu, itd.

Platforma "Serbian Adventures", koja se obratila državnom vrhu Srbije, okuplja lokalne organizatore turističkih tura i aktivnosti po Srbiji, i preko svog sajta omogućava rezervaciju više od 400 tura u našoj zemlji.

Gde ćete ove godine provesti odmor u Srbiji?

Glasajte

Video: Ovaj grad dobija modernu plažu: Ovako će izgledati magična oaza pored Morave

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke