• 1

Britanija preventivno podiže cene karata za javni prevoz, ne želi gužvu

I kod nas važe posebna pravila za vožnju gradskim autobusom, ali i za međugradske linije, a 8. maja startuje prevoz u Beogradu i Nišu

  • 1
Autobus, razmak, odstojanje, upozorenje, maske, koronavirus Od 8. maja i kod nas važe posebna pravila za gradski prevoz / Foto: Tanjug/AP

Londonski Gardijan piše da bi karte za javni prevoz u Velikoj Britaniji mogle da poskupe, kako bi se sprečile gužve u autobusima, vozovima, metrou. Ideja je da što manje ljudi koristi gradski prevoz, jer opasnost od širenja zaraze i dalje vreba.

Institut za fuskalne studije saopštio je da bi trebalo odvraćati javnost od masovnog korišćenja javnog prevoza, a ovo je ujedno i način da se britanska ekonomija oporavi, mada nije poznato da li će građani pristati olako na skuplje cene karata.

Kritičari, s druge strane, komentarišu da bi povećanje karata za gradski prevoz nanelo veliki ekonomski udarac mnogim Britancima koji moraju da idu na posao, a nemaju sopstveno vozilo ili ne mogu da ga koriste.

Više o pravilima vezanim za naš gradski i međugradski saobraćaj, pročitajte ovde.

Video: Kon: 4 faze normalizacije gradskog prevoza, penzioneri ne mogu da se voze dok epidemija ne prođe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    5. maj 2020 | 14:24

    Jadni britanci mi to ne primecujemo zivimo u ekonomsko jakoj zemlji

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>