• 3

Novi korona porez izazvao haos ispred prodavnica: Kilometarski redovi za alkohol

Porezi na alkohol jedan su od ključnih doprinosa prihodima brojnih indijskih država, pa se zabrana prodaje alkohola ozbiljno odrazila na državnu kasu

  • 3
Nju Delhi Nju Delhi / Foto: Tanjug/AP

Vlasti u glavnom gradu Indije uvode od danas poseban porez od 70 odsto na alkoholna pića, kako bi sprečile ogromne gužve ispred prodavnica širom zemlje.

Novi porez na kupovinu alkoholnih pića u Nju Delhiju naziva se "posebna naknada za koronu".

Posle jučerašnjeg otvaranja prodavnica alkoholnih pića, prvi put od uvođenja karantina i popuštanja restriktivnih mera, morala je da interveniše policija i rasteruje stotine ljudi koji su jedva dočekali da krenu u kupovinu žestokih pića.

Zabrana prodaje alkoholnih pića bila je veoma važan deo restriktivnih mera širom zemlje za šest nedelja i trebalo je da obuzda pandemiju ograničavanjem društvenih okupljanja.

Porezi na alkohol jedan su od ključnih doprinosa prihodima brojnih indijskih država, pa se zabrana prodaje alkohola ozbiljno odrazila na državnu kasu.

Indija je zabeležila skoro 45.000 obolelih i više od 1.500 umrlih.

Danas su zdravstvene vlasti prijavile skoro 3.900 novozaraženih, što je najviši dnevni porast broja obolelih. Stručnjaci smatraju da pandemija u Indiji još nije dostigla svoj vrhunac.

Video: Kralj kokaina dobio pivo sa svojim likom i imenom, koštaće 400 dinara

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    5. maj 2020 | 16:51

    kako kome,neki cekaju red za toalet papir,neki za hranu,neki za marihuanu a neki za alkohol...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>