• 12

Maske će moći da poskupe po ukidanju vanrednog stanja?

Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se "gasi" vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona

  • 12
Korona virus

S ukidanjem vanrednog stanja, ukida se i ograničena cena maski / Foto: Pexels / Anna Shvets

Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, prestaće da važi sa ukidanjem vanrednog stanja.

Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se "gasi" vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona, prenose Novosti.

Osim uredbe o ceni maski i rukavica, prestaje i ona o organizovanju rada poslodavaca, rokovima u sudskim postupcima, načinu učešća optuženog na glavnom pretresu, o dodatnom zaduživanju, organizovanju rada ustanova socijalne zaštite i domskog smeštaja, o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica tokom vanrednog stanja.

Kako je objašnjeno u Vladi, do stupanja na snagu odgovarajućih zakona i posle ukidanja "najrigoroznijih mera", između 15 uredbi, i dalje će važiti uredbe o rokovima u upravnim postupcima, pomeranju rokova za podnošenje godišnjih izveštaja korisnika budžetskih sredstava, fiskalnim pogodnostima privrednim subjektima i građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije, o merama u drumskom saobraćaju, novčanoj pomoći gazdinstvima i građanima.

Video: Zemunski kej vrvi od ljudi: Maske i rukavice se ne koriste

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. maj 2020 | 09:14

    Maske za jednokratnu upotrebu koje su sada 120.dinara ne vrede ni 20. Kad poskupe necemo ih nositi jer nemamo za cega da ih kupimo...prazni dzepovi.!!!

  • Svasta

    6. maj 2020 | 09:28

    Inace su pojeftinile za vreme vanrednog stanja, pa ce tek sada da poskupe. Svasta... sta ono bese ne moze novcem da se kupi? Sreca, ljubav, zdravlje... zdravlje precrtajmo, izgleda da zdravlje moze da se kupi, a i da poskupi...

  • ENA

    6. maj 2020 | 09:41

    Maaku svaka baba moze da sasije od bilo cega i mogu se prati i nema potrebe ni kupovati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>