• 12

Maske će moći da poskupe po ukidanju vanrednog stanja?

Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se "gasi" vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona

  • 12
Korona virus

S ukidanjem vanrednog stanja, ukida se i ograničena cena maski / Foto: Pexels / Anna Shvets

Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, prestaće da važi sa ukidanjem vanrednog stanja.

Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se "gasi" vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona, prenose Novosti.

Osim uredbe o ceni maski i rukavica, prestaje i ona o organizovanju rada poslodavaca, rokovima u sudskim postupcima, načinu učešća optuženog na glavnom pretresu, o dodatnom zaduživanju, organizovanju rada ustanova socijalne zaštite i domskog smeštaja, o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica tokom vanrednog stanja.

Kako je objašnjeno u Vladi, do stupanja na snagu odgovarajućih zakona i posle ukidanja "najrigoroznijih mera", između 15 uredbi, i dalje će važiti uredbe o rokovima u upravnim postupcima, pomeranju rokova za podnošenje godišnjih izveštaja korisnika budžetskih sredstava, fiskalnim pogodnostima privrednim subjektima i građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije, o merama u drumskom saobraćaju, novčanoj pomoći gazdinstvima i građanima.

Video: Zemunski kej vrvi od ljudi: Maske i rukavice se ne koriste

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    Drzava moze da ogranici cene bilo cega u van vanrednog stanja. Inace, masku ni jednu nisam kupila, niti cu. Mogu da se naprave. Ne bih farmaceutskoj mafiji ucinila to zadovoljstvo. Ko ih kupuje i stalno menja je lud.

  • Gradjanin

    A da li je neko razmisljao da pojeftine? Sad su sest puta skuplje nego pre pandemije da li je to normalno?

  • Đeka

    Pre pandemije maske bile 10 dinara. Sada 120 dinara. Zašto još da poskupe? Treba da snize cenu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke