• 0

Dan posle: Za razliku od pre, uveli smo veći razmak između termina, kako se klijenti ne bi susretali

Vlasnici salona lepote sada treba da nadomeste sve gubitke koje su zabeležili tokom vanrednog stanja, kada prihoda nije bilo, ali rashoda jeste...

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Vlasnicu jednog kozmetičkog salona smo upitali kako sada izgledaju njeni dani, s obzirom na ublažene mere i postepeni povratak na radna mesta.

  • Sada kada su počeli da rade saloni lepote, kakav je odziv klijenata kod vas? Da li dolaze kao pre, ili imaju strah?

Nakon popuštanja mera, uvedenih zbog pandemije Covid-19, ljudi se polako vraćaju svom uobičajenom načinu života. Počinju da se javljaju i zakazuju tretmane lica i tela, koje jedino i radim u svom salonu. A to znači da prevazilaze strah i postaju opušteniji, što svima nama olakšava posao.

  • Da li se ova kriza odrazila na vaše poslovanje, i s kakvim izazovima ste se suočili?

Prethodni period se svakako odrazio loše na naše poslovanje. Drastično nam je opao posao, veliki su finansijski gibici. Trebalo je platiti sve račune, zakup prostora i druge mesečne obaveze, a prihoda nije bilo.

  • Koje mere zaštite sada preduzimate u svom salonu?

S obzirom na to da se bavim delikatnim poslom, i ranije su mere zaštite i higijene bile na visokom nivou. Sada smo, za razliku od ranije, uveli veći razmak između zakazanih termina, kako se klijenti ne bi susretali u salonu, i kako bi ostalo dovoljno vremena za dezinfekciju i provetravanje prostorije nakon svakog tretmana.

Video: Frizerski saloni počeli sa radom: Ne dirajte žene u lepotu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>