• 32

Upućen otvoren poziv Crnogorcima da letuju u svojoj zemlji. Oporavak sezone startuje u julu

Direktorka Nacionalne turističke organizacije iz CG, kaže da je sada cilj stvaranje "zelenih avio-koridora" sa određenim zemljama kao što su Nemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka

  • 32
Plaža Galija, Sveti Stefan Plaža Galija, Sveti Stefan / Foto: Shutterstock

Početna faza turističkog oporavka u Crnoj Gori krenuće u julu, najavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Ona je pozvala građane Crne Gore da ove godine odmor provedu u svojoj zemlji, a računaju, kaže, i na goste iz zemalja regiona.

Imajući u vidu dobru poziciju Crne Gore, Radak Kukavičić kaže da postoji umereni optimizam da će Crna Gora u julu i avgustu ostvariti jedan deo glavne turističke sezone, "u zavisnosti od epidemiološke situacije u Evropi".

- Prema procenama UNWTO (Svetske turističke ogranizacije Ujedinjenih nacija), početna faza turističkog oporavka će krenuti u julu 2020. godine, a najznajčajniji deo turističkog prometa činiće domaći turisti i regionalna turistička potražnja. Crna Gora tu vidi mogućnosti, a sasvim je sigurno da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije - rekla je Radak Kukavičić u intervjuu za "Dnevne novine".

Prema njenim rečima i procenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, pobednici dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora za koju se, kako kaže, predviđa da će biti jedna od prvih svetskih "corona-free" zona.

Rekla je da je cilj stvaranje "zelenih avio-koridora" sa određenim zemljama koje su na sličnom epidemiološkom nivou kao Crna Gora, a među njima su Nemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka.

Video: Magična mesta na severu Grčke: Ovo su najlepše plaže na Halkidikiju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buto

    8. maj 2020 | 15:50

    Crna gora jest malena al je casna i postena.

  • G

    8. maj 2020 | 13:58

    Uvek su i uvek ce hrvati i crnogorci omalovazavati srbe..a ni jedni ni drugi ne mogu bez srba..crna gora bi propala da leti ne ostavljaju srbi pare..nista bolje ne bi prosla ni hrvatska u kojoj leti gostuje preko 100 000 srba.. dragi narode razmislite u koju grulu nas svrstavaju nase zemlje regiona.. idite u grcku ili ostanite u svojoj zemlji...pozz za ljude svih vera..

  • Iva

    8. maj 2020 | 15:55

    Ljudi ja letujem u Cg 15 godina i prelepo je vise tamo ima Srba koji se tako predstavljaju nego tih velikih Cg . I mnogo naših Srba koji ostavljaju velike pare a mogu da letuju gde god hoće . Przno je pod Bg dva meseca a to su ozbiljne platiše da se razumemo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>