• 0

"Ako Bafet ne zna šta se dešava s akcijama, ko sam ja da budem hrabar?!"

Kompanija "Berkšir Hatavej", koja je u vlasništvu čuvenog investitora Vorena Bafeta, prodala je sve svoje akcije u četiri najveće američke avio-kompanije, i tako izgubila 50 milijardi evra

  • 0
Warren Buffett, Voren Bafet Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

U moru biznismena, ulagača i donosioca odluka, svi oni se i dalje ugledaju na samo jednog - Vorena Bafeta, čoveka koji je na pragu 90. godine, a i dalje ima "nerv" za posao. I ne samo to, već ne prestaje da uči ni u dubokoj starosti, pa mu je tako ova korona kriza priredila ono o čemu nije mogao ni da sanja.

Njegova kompanija "Berkšir Hatavej" prodala je sve svoje akcije u četiri najveće američke avio-kompanije, i zbog toga je izgubila 50 milijardi evra. Njegov odnos prema kupovini akcija sada je "crvena lampica" za mnoge druge ulagače, koji takođe imaju višedecenijsko iskustvo u tome. Jednostavno, Bafetova reč je amin.

- Ako najveći investitor iz moje generacije ne može da shvati šta se dešava na tržištu akcija, ko sam ja da budem hrabar - upitao je Leon Kuperman.

Bafetov konglomerat je zaradio samo 1,8 milijardi dolara neto kupovine akcija u prvom kvartalu, a prijavio je 6,1 milijardu dolara u neto prodaji akcija u aprilu. Kuperman je dalje izneo nekoliko drugih razloga zbog kojih je zabrinut, kada je reč o dugoročnom uticaju pandemije na ekonomiju SAD.

To uključuje veće napore i troškove kompanija da sačuvaju svoje radnike, pad marži korporativnog profita, slabiju potražnju ako ljudi moraju da dokazuju da su vakcinisani ili imuni na virus, pre nego pristupe sportskim događajima, koncertima i drugim okupljanjima.

On fer vrednost  S&P 500 indeksa fiksira na 2,550 poena, sugerišući da je referentni indeks akcija više od 10 odsto precenjen, u odnosu na prekjuče.

Video: Mali: Sutra uplaćujemo prvi minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>