• 0
 ≫ 

Ako ste slučajno pomislili da će sve biti isto: Veća carina za zemlje koje ne poštuju standarde EU

 ≫ 

Ko ne ispunjava obaveze, sledi kazna

  • 0
trgovina, grafikon Foto: Pixabay

Francuska i Holandija zajedno su pozvale Evropsku uniju da osnaži primenu ekoloških i radnih standarda u zemljama sa kojima obavlja trgovinsku razmenu, preneo je Rojters.

Ova inicijativa je usledila nakon što je EU počela pregovore s Velikom Britanijom u vezi s novim trgovinskim sporazumom, uslovljene njenim istupanjem iz bloka, a usled zabrinutosti da bi ova zemlja mogla da pokuša da zaobiđe ekološke i radne standarde EU kako bi povećala svoju konkurentnost.

U zajedničkom predlogu koje su poslale ostalim zemljama EU, a koji je dat Rojtersu na uvid, ministri trgovine Francuske i Holandije zatražili su od Evropske komisije da poveća carinu onim trgovinskim partnerima koji ne ispunjavaju svoje obaveze u vezi sa održivim razvojem, kao i da smanji carinu za one kod kojih to nije slučaj.

Ovim dokumentom urgira se na Evropsku komisiju da češće obaveštava članice EU o uticaju trgovinskih sporazuma na domaće industrije i tržišta rada.

Evropska komisija tek bi trebalo da da zvaničan odgovor na ovaj predlog. Niko iz ove institucije još uvek nije bio dostupan za komentar na ovu inicijativu, navodi Rojters.

Video: Ograničeno koliko sredstava za dezinfekciju možete da kupite: Zabranili smo i izvoz lekova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>