• 0

Dan posle: Simpo je na gubitku milione evra, ići će se na dobru reputaciju

Srpska kompanija gubi 5 miliona evra zbog korone

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Foto: Simpo Foto: Privatna arhiva/Slađan Disić

Pitali smo generalnog direktora Simpa iz Vranja Slađana Disića, šta očekuje u narednom periodu, s obzirom na činjenicu da je tokom vanrednog stanja najveći deo privrednih subjekata bio prinuđen da svoje aktivnosti svede na minimum.

- Zajedno moramo da damo punu podršku privredi za ublažavanje posledica izazvanih krizom zbog epidemije Covid 19 -  kaže Disić.

Izgubljeni prihod će za ova tri meseca sigurno biti oko pet miliona evra. Mi ćemo nastojati da nastavimo sa proizvodnjom i opremanjem enterijera hotela u Makedoniji, Crnoj Gori, Irskoj i da održimo dobru reputaciju u poslovanju - 

Dodaje da mnogo pomoći i mere države:

- Ti predlozi su prihvaćeni i pretočeni u mere ekonomske podrške, fiskalnih olakšica i direktnih davanja. Grad Vranje preduzeo je niz ekonomskih mera kako bi se ublažile posledice na lokalnom nivou. Te mere  se ogledaju u smanjenju taksi i naknada, kao i odlaganja plaćanja poreza i komunalnih usluga. Takse i naknade će biti umanjene od 15 odsto na godišnjem nivou.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>