• 1

Mali: Spremni smo za dodatnu pomoć najugroženijim sektorima. Sledi paket za hotelijere

Cilj sektorske podrške je, kako je rekao, održanje likvidnosti, što brže pokretanja privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta

  • 1
MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ BEOGRAD BAS DRAGAN SAVIĆ

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U narednim danima biće formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere pomoći hotelijerima, turističkim agencijama i prevoznicima putnika u drumskom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima Odbora Grupacije prevoznika putnika u drumskom saobraćaju i grupacije Udruženja za turizam.

Na sastanku su razmotreni predlozi sektorske podrške granama privrede koje su najviše pogođenim pandemijom virusa Kovid-19, a dogovoreno je da će u narednim danima biti formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere.

Nakon što su predstavnici pogođenih sektora izneli svoje predloge, ministar finansija je istakao da je država spremna da im pomogne, kao i da se ozbiljno pristupilo novonastaloj ekonomskoj situaciji i u rekordnom roku reagovalo sa ekonomskim merama.

Cilj sektorske podrške je, kako je rekao, održanje likvidnosti, što brže pokretanja privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta.

Sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnici Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) i Udruženja turističkih vodiča.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    12. maj 2020 | 17:59

    A sta je sa nama, koji smo isto ugrozeni, a pomoci nigde? Osnivac sam i direktor u svojoj mikro firmi, vodim se kao zaposlena u njoj, ali ne isplacujem platu sebi, po savetu knjigovodje, dok firma ne ojaca. Redovno placam svoje obaveze i pdv, ali na tom ODO obrascu nije bilo mogucnosti da se cekira 4.1.2021. tako da mi nije odlozeno ni placanje doprinosa, a nije mi isplacen ni minimalac. Ja sam mikro preduzece, sama radim, tj. za vreme vanrednog stanja nisam radila i nemam od cega da se izdrzavam i da platim zskup i doprinose. Zasto nama nije uplacen minimalac, jer i nama treba pomoc drzave. To niko ne komentarise.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>