• 0

Rajaner u niskom startu: Od jula kreće hiljadu letova dnevno, ali više nema keša u avionu

Avioni će poletati iz 80 baža Rajanera širom Evrope, a trenutno se obavlja samo 30 letova dnevno

  • 0
Avion, hrana

Foto: Shutterstock

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner je saopštio danas da će od 1. jula obnoviti 40 odsto letova predviđenih redom letenja, ukoliko vlade ukinu ograničenja za letove unutar EU i primene na aerodromima mere za zaštitu javnog zdravlja.

U saopštenju Rajanera, dostavljenom Tanjugu, navodi se da će putnici morati da nose maske za lice, da prođu merenje telesne temperature i da traže dozvolu posade za korišćenje toaleta.

Prema planu, avio-kompanija bi od 1. jula trebalo da obavlja 1.000 letova dnevno iz svojih 80 baža širom Evrope, u odnosu na samo 30 letova dnevno koliko trenutno obavlja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će time Rajaner pokriti 90 odsto destinacija do kojih je leteo pre korona krize, ali sa smanjenom frekvencijom dnevnih i nedeljnih letova.

U okviru mera borbe protiv virusa Covid-19, Rajaner će zahtevati od svih putnika da ispune obrazac sa detaljima o dužini njihove planirane posete i gde će odsesti, a te informacije će dostavljati vladama EU radi kontrole da li putnici poštuju mere dvonedeljne izolacije po ulasku u zemlje Unije.

U saopštenju se takođe navodi da će svake večeri biti vršena dezinfekcija unutrašnjosti aviona i da će biti zabranjeno plaćanje gotovinom u avionima.

"Biće zabranjeno čekanje u redovima ispred toaleta, a korišćenje istog će biti odobravano na zahtev putnika pojedinačno", poručili su iz Rajanera.

Video: Vratio se još jedan avion Er Srbije sa opremom iz Kine

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari