• 0
 ≫ 

Palma položio kamen temeljac za novi sportsko - obrazovni kompleks u Jagodini

 ≫ 

Objekat je planiran da se otvori 2021. godine

  • 0

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je danas u Jagodini položio kamen temeljac velikog sportsko - obrazovno - turističkog kompleksa, površine 8500 m2 sa 3 bazena, sportskom halom, đačkim internatom i apartmanima.

Privatna škola Crnjanski u Jagodini danas je započela izgradnju velikog sportsko - obrazovno - turističkog kompleksa, površine 8500 m2 sa 3 bazena, sportskom halom za košarku i atletiku, đačkim internatom i tutističkim apartmanima.

Prilikom polaganja kamena temeljca, predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je rekao da je ovo prvi put u Srbiji da privatni investitor sam pravi zatvoreni bazen bez pomoći iz budžeta lokalne samouprave i države.

- Grad Jagodina je stvorio uslove i izgradio brojne turističke sadržaje i na taj način privukao i privatne investitore da finansiraju i grade ovakve objekte koji će poboljšati turističku ponudu Jagodine. Kada se bude izgradio ovaj kompleks, u prečniku od 400 metara imaćemo akva park, muzej voštanih figura, zoološki vrt kamp za đake, zatvorene bazene - rekao je Palma i dodao da je siguran da će Jagodina biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu.

- U Beogradu ne postoji ovakav kompleks koji neće služiti samo đacima škole Crnjanski već i za đake drugih osnovnih i srednjih škola i fakultete u Jagodini, kao i za sve druge zainteresovane za bavljenje sportom. Broj turista koji dolaze u Jagodinu iz godine u godinu raste zato što stalno gradimo nove sadržaje i ulepšavamo grad. Sa ovim objektom pospešićemo i zimski turizam a siguran sam da će i veliki broj klubova dolaziti u Jagodinu na pripreme i da neće odlaziti u druge države. Takođe na ovaj način, ulaganjem u prosvetu i sport zadržaćemo naše mlade talente u Jagodini - kazao je on.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma - Foto: A. Dobrosavljević

Palma je ovom prilikom rekao da je vreme korone iza nas i da je vreme da nastavimo da gradimo i razvijamo ovaj grad.

Direktorka škole Crnjanski, Dragana Ivanović izjavila je da je škola u ovom projektu veliku podršku imala od Skupštine grada Jagodina na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

Dragan Marković Palma

Palma je ovom prilikom rekao da je vreme korone iza nas i da je vreme da nastavimo da gradimo i razvijamo grad - Foto: A. Dobrosavljević

- Prava je sreća kada se na jednom mestu nađu ljudi koji imaju viziju, koji rade na unapređenju kvaliteta života, obrazovanja, sporta, zdravlja. Sa takvim ljudima ništa nije nemoguće i teško - rekla je Ivanović.

Vladan Radovanović, vlasnik kompanije Visokogradnja, i investitor istakao je značaj ovog kompleksa koji će obezbediti dodatni sadržaj, bolju prezentaciju grada Jagodina i svima nama doneće jedan reprezentativni kapacitet koji ima i obrazovnu komponentu.

Objekat je planiran da se otvori 2021. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari