• 0

Pravac do najbliže pošte: Danas počinje prijava za turističke vaučere

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine

  • 0
Zlatarsko jezero

Zlatarsko jezero / Foto: Wikimedia/Sing.Rab

Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti od danas na šalterima Pošta Srbije u celoj zemlji.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera, proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad), a povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Novina je i da je proširen obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere, na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Srpski turizam je zbog korona virusa u prvih pet meseci ove godine oštećen za oko 300 miliona evra. Procene su da bi do kraja godine minus u tom sektoru mogao da bude čak milijardu evra.

- Korišćenje vaučera je dobrovoljno i ugostitelji mogu, ali ne moraju da se prijave za primanje vaučera - rekao je ministar turizma Rasim Ljajić, koji je naveo da vaučere trenutno prihvata više od 1.500 ugostiteljskih objekata u zemlji.

Nedavno je u Privrednoj komori Srbije održan sastanak nadležnih sa predstavnicima hotelijera, ugostitelja, turističkih agencija i prevoznika putnika, o modelima pomoći ovim granama privrede.

Ljajić je izrazio uverenje da će se do narednog ponedeljka sačiniti paket pomoći, iako država neće moći da ispuni sve zahteve.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari