• 1

Uveliko rade teretane i saloni, a SPA centri? Evo šta treba da znate pre odlaska na ova mesta

Da li ćete posećivati SPA centre posle korone?

  • 1
SPA centar Da li ćete posećivati SPA centre posle korone? / Foto: Pixabay

Ovih dana, kada pandemija polako prolazi i vraćamo se "normalnom" životu, više nisu na snazi brojne mere koje su ograničavale kretanje građanima, ali i rad brojnim uslužnim i drugim objektima.

Nevezano za korona virus, poznato je da su SPA centri vrlo specifična mesta, gde higijena konstantno mora biti na najvišem nivou. Zanimalo nas je kako će oni ubuduće funkcionisati i šta je važno da znaju verni posetioci ovih oaza za opuštanje.

Iz jednog poznatog SPA centra, koji posluje na nekoliko lokacija u Beogradu, rekli su nam da im je 27. aprila poslat pravilnik od Vlade Srbije, koji sadrži sve propise kojih treba da se pridržavaju, što i čine. Higijeničarke za brisanje svih površina koriste alkohol i sredstva na bazi hlora, koja su se pokazala kao vrlo efikasna u borbi protiv korone.

Svako veče, ceo SPA centar se steriliše, ne koriste se peškiri za jednokratnu upotrebu, ali klijenti dobijaju sterilisane papuče koje se posle jedne upotrebe bacaju. Klijenti su u obavezi da nose rukavice i maske, bez toga ne mogu da uđu u SPA centar. Kada je reč o saunama, dve osobe mogu biti u njoj u isto vreme, a preporuka je da budu iz iste porodice.

Kontaktirali smo i SPA centar iz užeg dela grada, koji radi u okviru poznatog hotela, a nudi razne usluge: od saune, preko bazena i đakuzija, pa do teretane i tretmana za lice i telo. Kako nam je rečeno, velnes segment još uvek nije u funkciji, jer čekaju detaljna uputstva Vlade Srbije i Zavoda za javno zdravlje.

Trenutno rade teretana i kozmetički deo. Vežbači su dužni da nose svoje peškire, rukavice i maske, a svu potrebnu zaštitnu opremu nose i zaposleni. Na ulazu je istaknut pravilnik ponašanja, kao i barijera. Prostorije se redovno sterilišu, dezinfikuju i provetravaju.

Termini za vežbanje se zakazuju unapred, a u jednoj velikoj sali može da bude najviše 20 osoba, uključujući trenera. Preporuka je da jedan vežbač ne provodi više od 90 minuta u teretani, u jednom danu, i pravilo je da se poštuje distanca od dva metra. Pri ulasku, svaki klijent je upitan kako se oseća.

Video: Počeo rad fitnes centara, treninzi na sat vremena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    1. avgust 2020 | 21:27

    Skoro sam bio u spa intimo apartmanu higijena je na najvecem nivou, vodi se racuna da korisnici budu bezbedni od korona virusa.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>