• 2

Er Srbija još ne može da leti, odložila putovanje za dve nedelje

Nacionalni prevoznik prinuđen da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja

  • 2
air serbia Foto: Air Serbia

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja sa planiranog 1. juna na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

 S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija (London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč), koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano. Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do ovih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

- Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo. Zbog toga mi pratimo sve odluke nadležnih organa i u hodu usklađujemo naše poslovanje i planove sa realnošću - rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou. Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Video: Nikada niste videli ovakav beogradski aerodrom... Nema žive duše

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razocarana

    13. maj 2020 | 18:03

    A da prodate karte za nepostojeceletove mozete ???

  • boki

    13. maj 2020 | 18:36

    Mozda bi i cesce leteli dok se ne otvori evropa ali od toga nema nista jer su vam karte bezobrazno skupe recimo Frankfurt Brograd 255eura plus 50 eura prtljag do 23kg.Što je mnogo mnogo je bolje parkirajte avione i onako ce low coast kompanije leteti za karte od 15e do 80eura.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>