• 30

U Srbiji cena ovih 36 namirnica ne sme da poskupi u narednih mesec dana

Za 36 namirnica ne sme još da se pomera cena

  • 30
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, kao i odluka o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica, produžava se. 

Članovi vlade usvojili su i izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Кako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je 15. marta Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnicazaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.

Tada su ograničene cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da nismo smele da prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan 5. marta ove godine.

Na spisku su bili brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba...

namirnice

Foto: Printscreen/Sluzbeni glasnik

Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    A jde da mi neko objasni što svake kodine poškupljuse je skoro što nepojeftinjuje za promene ili daikamo svi 4000 evra plato pa onda može da poskupljuje

  • Deja

    Najbolje onda da radimo samo za osnovne namirni i za račune a ovo sto imaju love oneće više od osnovnog imati

  • Nina

    Najbolje da stko šta da sveka stavar košta 500 dinara minum ili još bolje 1000 pa ko ime previse love preziveće

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke