• 2

Kreće testiranje 2000 radnika Jure, ima obolelih i u drugim fabrikama

Jura nije jedino preduzeće gde je ušla korona

  • 2
Test, testovi, analiza, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Timovi iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Leskovac, doma zdravlja i opšte bolnice biće sutra ceo dan angažovani na testiranju više od 2000 zaposlenih u „Juri“, u kojoj je do danas obolelo 68 radnika, a u Covid bolnici u Leskovcu je na lečenju 34, od kojih su svi sa lakšim, a neki i bez ikakvih simtoma virusa korona zbog čega im se daju samo vitamini.

- To znači da virus slabi - ocenio je gradonačelnik Leskovca i doktor medicinskih nauka Goran Cvetanović na  konferenciji za medije, prenosi Jugmedia. 

Nadležni iz ZZJZ otišli su po testove u Beograd, te da će od 1500 do 1600 briseva biti poslati takođe za Beograd, a ostali za Niš, kako bi se, ocenio je, dobila brza i kvalitetna analiza.

- Jura neće raditi u petak, subotu i nedelju zbog dezinfekcije, a i zbog ovih testova - kazao je Cvetanović i dodao da se u toj fabrici desilo upravo ono na šta je on sa svojim timom od pojave prvog slučaja oboljevanja od virusa korona upozoravao menadžment ove južnokorejske kompanije, a oni tražili da se sa manjim brojem radnika dovrši proizvodnja za izvoz.

„Jura“, inače, nije jedino preduzeće u Leskovcu i Jablaničkom okrugu gde je ušla korona.

Prema navodima Cvetanovića, u tri vlasotinačka preduzeća ukupno je zaraženo 19 radnika. U domaćem „Maša impeks“ 8 i u kompanijama sa stranim kapitalom Elrad 5 i Gruner 6. U lancu trgovine „Aman“ sa sedištem u Leskovcu obolelo je takođe 6 radnika, a u leskovačkim fabrikama „Leskobags“ 3, „Džinsi“ 2, „Aptiv“ 3, „Zdravlje“ 1 i u „Moravki“ – 2.

Video: Kon o stanju u fabrici Jura

(Telegraf Biznis/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramota

    14. maj 2020 | 18:13

    Ne mogu da razumem ovaj narod lepo doktori govore nosite maske,perite ruke.'Ruke je problem oprati'!Nedaj boze scenario kao u Italiji gulilibi ruke itek kako.Slusajte doktore narode!

  • zeljko

    14. maj 2020 | 22:56

    tako je to kada je profit bitniji od zdravlja ljudi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>