• 2

Ne budite naivni: Dogovorila kredit i uplatila novac preko društvene mreže, ali je ostala bez svega

Ovo iskustvo bi svima trebalo da bude za nauk...

  • 2
pisanje

Foto: Pixabay

Da internet i društvene mreže nisu mesto za dogovaranje kredita i pozajmljivanje novca, najbolje pokazuje slučaj iz Osijeka (Hrvatska), o kojem je izveštavala tamošnja policija.

Kako navode iz policije, žena iz Hrvatske (32) je preko društvene mreže s nepoznatom osobom dogovorila podizanje kredita u iznosu od više desetina hiljada kuna (1 kuna je 0,13 evra). Toj osobi je uplatila u više navrata novac u bonovima, prenosi Poslovni dnevnik.

Umesto kredita ili povraćaja novca, ostala je praznih ruku, a osoba s kojom je dogovarala transakciju prekinula je svu komunikaciju. Slučaj je prijavila policiji, koja je pokrenula potragu za počiniocem ovog nedela, i podnela poseban izveštaj državnom tužilaštvu.

 
 
 
View this post on Instagram

Krizna vremena čine korisnike bankarskih usluga izloženijim internet prevarama. 🚫 Zaštitite se od krađe identiteta i zapamtite da vaša banka 🏦 nikada neće tražiti vašu lozinku ili PIN. ✔ . . . #UBSASB #udruzenjebanakasrbije #associationofserbianbanks #banks #banking #cybersecurity #staysafe #stayresponsible #stayathome #ostanikodkuce

A post shared by Udruženje banaka Srbije (@udruzenjebanaka) on

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    Koga briga ako neki bolid nasedne na prevaru putem neta?Sam pao, sam se ubio.Ne mogu da verujem da postoje ovakvi likovi.

  • Aca

    ... i kakve to veze ima sa nama

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke