• 0
 ≫ 

Pande protiv pandemije i usamljenosti: Jedan restoran je našao originalan način da namami mušterije

 ≫ 

Poslednjih meseci, ceo svet je praktično bio zarobljen u svojim kućama, što se odrazilo na osećaj usamljenosti i jaku želju za socijalizacijom. Objekat lociran na Tajlandu, smatra da su ove slatke plišane životinje idealno rešenje protiv negativnih emocija

  • 0
Panda Restoran Korona virus distanca Gosti su oduševljeni plišanim pandama koje im prave društvo / Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Pandemija u mnogim delovima sveta polako prolazi, stišavaju se strasti i vraćamo se normalnom životu, ali kod mnogih ostaje osećaj usamljenosti, nastao u karantinu. Naprasno smo se našli u četiri zida, restorani i ostala mesta su prestali s radom, a i dalje moramo da vodimo računa o socijalnoj distanci.

Zato je jedan restoran na Tajlandu, Maison Saigon, došao na kreativnu ideju: da istovremeno poštuje mere socijalnog distanciranja, ali i da usamljenim gostima pruži osećaj topline, uz originalno društvo, odnosno plišane pande koje sede za njihovim stolom.

Ova zemlja je početkom maja ublažila neka ograničenja za kompanije, kako bi ekonomija opet stala na noge, posebno imajući u vidu da je Bangkok i dalje najposećeniji grad na svetu. U njemu je svake godine boravilo mnogo stranaca i turista, koji su ostavljali velike količine novca. Restorani su, dakle, dobili zeleno svetlo da ponovo počnu s radom, ali uz strogo poštovanje mera.

- Kako bismo poštovali socijalno distanciranje, napravili smo plan da za stolom bude samo jedna stolica, kako bi gost bio sam, ali meni je to izgledalo čudno, pa sam došao na ideju da im pružim neko društvo - kaže vlasnik vijetnamskog restorana u Bangkoku.

Iako plišane pande ne mogu da zamene porodicu ili prijatelje, gosti su na ovaj potez odreagovali s oduševljenjem, i istakli da igračke pande zaista deluju, odnosno čine da se čovek oseća manje usamljeno u restoranu. Dodaju i da je to praktično rešenje, je se tačno vidi gde ko sme da sedne.

 
 
 
View this post on Instagram
NEW NORMAL @ Maison Saigon เมซง ไซ่ง่อน เปิดให้รับประทานในร้านแล้ว !! จะมาเดี่ยวๆ มาเป็นคู่ หรือมาทั้งครอบครัว เรามีบรรดาน้องหมีแพนด้า และแผ่นฉากใสมาช่วยรักษาระยะห่างให้คุณแฮปปี้ และเฮลท์ตี้กับรสชาติอาหารเวียดนามแท้ๆ .. อย่างปลอดภัยไร้กังวล พร้อมมาตรการรักษาความสะอาดอย่างเข้มงวดตามมาตรฐานของรัฐ พิเศษสุดในช่วงเดือนพฤษภาคมนี้ เรามอบส่วนลดอาหาร 20 % สำหรับการรับประทานในร้าน เมซง ไซ่ง่อน โครงการ เวลา แอทสินธร วิลเลจ เปิดให้บริการทุกวันตั้งแต่เวลา 11.00 น. ปิดรับออร์เดอร์เวลา 19.00 น. สำรองที่นั่ง 02 656 4966A post shared by Maison Saigon (@maison.saigon) on

Video: Pandice srećice! Blizanci retke životinje snimljeni u divljini i prizor je prelep

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>