• 1

Kako se "Nikola Tesla" sprema za putnike: Aerodrom uveo nove procedure, putnici će morati da poštuju

Pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije

  • 1
Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 Aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunosti spreman za doček putnika i avio-kompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom naredne nedelje.

Time će Aerodrom “Nikola Tesla”, kako se navodi u saopštenju, doprineti ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta.

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa COVID, ističu iz beogradske vazdušne luke.

Sledeće nedelje, kako podsećaju, nacionalna avio-kompanija Er Srbija će obnoviti letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Viz Er letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Procedure

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi. Ove procedure, koje između ostalog obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Erports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom „Čuvamo jedni druge“ na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i Aerodrom Beograd redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Aerodrom “Nikola Tesla” će nastaviti da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa avio-kompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

Video: Nikada niste videli ovakav beogradski aerodrom... Nema žive duše

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. maj 2020 | 01:08

    Tuneli za dezinfekciju sadrze i mjerenje temperature i druge pogodnost na ulasku i izlasku sa aerodroma pokazali su se efikasnim kod sprecavanja zaraze

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>