• 37
 ≫ 

Penzioneri od danas mogu na šaltere: Gde i kako mogu najlakše da podignu svojih 100 evra

 ≫ 

Za pomoć od 100 evra, penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć nisu morali da se prijavljuju posebno, već će im novac biti isplaćivan po automatizmu

  • 37
Sto evra, 100 evra, evri, pare, novac, devize, biznis, štednja

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju / Foto: Shutterstock

Na račune penzionera počela je uplata po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje posledica virusa korona, a od danas Banka Poštanska štedionica počinje isplatu za oko milion najstarijih građana, klijenata te banke.

Takođe, isplata preko Poštanske štedionice počinje i za one penzionere koji novac primaju na kućnu adresu.

U Ministarstvu finansija kažu da će nakon penzionera, 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800 101 100, koji je počeo da radi.

Onlajn prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju.

Onima koji penziju primaju na kućnu adresu, ova pomoć neće stići na taj način, već im je automatski otvoren namenski račun u Banci Poštanska štedionica, bez ikakvih troškova. Novac od sutra mogu da podignu u najbližoj pošti ili ekspozituri te banke.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem Poštanske štedionice i ta isplata je, kako je najavljeno, predviđena za četvrtak 21. maj.

Namenski računi biće ugašeni nakon podizanja novca.

Jednokratnu pomoć dobijaju svi punoletni građani, u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan 24.4. 2020. godine, u ukupnom iznosu od 11. 759, 40 dinara. To je ujedno i odgovor na pitanje da li će na cifru uticati eventualna promena kursa. 

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Topalovic

    16. maj 2020 | 14:06

    Ja ocu moj deo neće te da me prevarite.

  • Pitanje

    16. maj 2020 | 12:05

    Vidim da se ovi neradnici sto su na socijali zale sto im jos nisu legle pare, a dobijaju svaki mesec od drzave. Kada bi svaki zdrav i prav primalac socijale bio duzan da odradi te pare, da vidite kako bi se smanjio broj onih koji primaju socijalu.

  • Kad

    16. maj 2020 | 11:02

    Penzioneri potrose ovu lovu i socijalni primaoci,onda ostsli ako dodju na red ,jer se prima svakog 5 dana .Znaci cekanje od ujutru do uvece ,ako stignes na red do zatvaranja banke.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>