• 0

Nemački ugostitelji imaju trik da zabave goste, ali i da ispoštuju socijalnu distancu

Stigao je novi trend ručavanja i druženja u kafićima. Da li vam se dopada?

  • 0
Heute mal so ,, Abstandsnachvermessung“Posted by Cafe & Konditorei Rothe on Субота, 09. мај 2020.

 

 

 

Vlasnici kafića i restorana su posle pandemije na teškom zadatku: treba da povrate profit, da privuku bojažljive goste, i da istovremeno ispune sve uslove za adekvatno poslovanje u vreme ove zdravstvene krize.

Jedan nemački kafić, "Cafe & Konditorei Rothe", smislio je način da prvuče goste koji će ovako biti sigurni da su na bezbednoj udaljenosti od drugih: oni nose zanimljive šešire s "rezancima za bazen" na vrhu (pool noodles), koji su dovoljno dugački da ih fizički odvoje od ljudi pored kojih sede.

Ovaj lokal se nalazi u gradu Šverin i počeo je da radi prošle nedelje, u skladu sa novim normama vlade, koja je počela da popušta mere u toj zemlji. Ljudima se ova ideja dopala, pa su tako fotografije iz kafića "Cafe & Konditorei Rothe" odmah postale viralne, posebno zato što su "rezanci" raznobojni i privlače pažnju.

Vlasnik ovog kafića je, prema pisanju Njujork Tajmsa, rekao da je "u ovim teškim vremenima zadovoljstvo nasmejati druge ljude".

Inače, kancelarka Angela Merkel je prošle nedelje najavila da radnje i lokali polako mogu da se otvaraju, a studenti da se vraćaju na fakultet, ali vlada svakako i dalje preporučuje nošenje maski i rukavica.

Pogledajte još primera kreativnog socijalnog distanciranja. Prva slika je nastala u Francuskoj i odnosi se na dečje igralište, a druga prikazuje kako sada radi jedan holandski restoran.

 

 

 

Video: Koktel na vrata: Jednostavno rešenje francuskih ugostitelja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>