• 4

Mihajlović: Prvi letovi 21. maja, ali putnici moraju da se pridržavaju svih mera

Kada je reč o drumskom saobraćaju, ministarka je dodala da je prethodnih meseci pitanje prelaska granica bilo regulisano posebnim odobrenjima komisije Vlade, što je omogućilo da snabdevanje Srbije ne stane

  • 4
BEOGRAD OBILAZNICA PETLJA MIHAJLOVIĆ I CEN BO Zorana Mihajlović / Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Aleksandar Stojanović

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, rekla je danas da će prvi letovi posle ukidanja vanrednog stanja biti 21. maja, i to pet letova za Frankfurt i za Cirih, a da će putnici morati da se pridržavaju svih mera koje je donela Vlada Srbije.

- Nigde u Evropi nije potpuno normalizovan avio-saobraćaj, nigde ne postoje redovne linije, pa tako to neće biti ni ove, koje će ići po naše ljude koji su u Evropi i žele da se vrate. Praktično, još se u Evropi nisu dogovorili kako treba da izgleda put avionom - rekla je Mihajlović gostujući na TV Prva.

Ona je precizirala da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, a državljani Republike Srbije ili oni koji imaju boravište u Srbiji - ili moraju da imaju negativan PCR test ili idu u samoizolaciju.

- Za naše državljane ostavili smo mogućnost da, i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura - rekla je ministarka.

Kada je reč o drumskom saobraćaju, ona je dodala da je prethodnih meseci pitanje prelaska granica bilo regulisano posebnim odobrenjima komisije Vlade, što je omogućilo da snabdevanje Srbije ne stane, kao i da će relaksiranje mera i u toj oblasti biti rađeno, kao i do sada, u dogovoru sa lekarima.

Mihajlović je rekla da će svakako za ulazak u Srbiju morati da se uradi odgovarajući test, i da se ti testovi rade u zemljama iz kojih se dolazi, jer je potrebno određeno vreme da se dobiju rezultati.

Takođe, kako je navela, vodiće se računa i o tome da mogu da putuju i ljudi sa manjim primanjima ili bez primanjima, pa će plaćanja testa biti oslobođeni studenti i nezaposleni, dok će deca do 12 godina biti oslobođena bilo kakve vrste testova.

Ona je naglasila da, uprkos relaksiranju mera, svi moraju i dalje da se ponašaju odgovorno, mora da se pazi na distancu i na sve druge mere.

Video: Viktor Orban stigao u Beograd

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. maj 2020 | 13:13

    Pa da kao sto se i sad pridrzqvqju neodgovorni smo mnogo!!!

  • Milena

    16. maj 2020 | 19:53

    Prodaju karte ,a otkazuju let za vec kupljene karte.Imam kartu za 21 maj .Karta potvrdjena a zatim mi otkazan let.

  • ma ajde

    16. maj 2020 | 17:57

    Otvorili bi oni, ali cekaju evropu da im dozvoli🤣Lepo rece, nigde jos nije regulisan avio saobracaj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>