• 2
 ≫ 

Italijani se vraćaju starim navikama: Od 18. maja, ponovo će naručivati espreso i picu napolju

 ≫ 

Regioni Pijemont i Toskana su, međutim, doneli odluku da sačekaju i da sedam dana kasnije - 25. maja otvore barove i restorane

  • 2
Italija, korona virus, koronavirus Turizam je jedna od najteže pogođenih privrednih grana Italije usled dvomesečne blokade zbog korona virusa / Foto: Tanjug/AP

Italijanska vlada dala je "zeleno svetlo" barovima, restoranima, prodavnicama i kupalištima za otvaranje od 18. maja, uz obavezno socijalno distanciranje.

Epidemiološki podaci u Italiji pokazali su tokom "prelazne" faze od 4. maja i postepenog pokretanja poslovanja, da je 18. maja moguće nastaviti sa otvaranjem uz oprez i držanje distance.

Regioni Pijemont i Toskana su, međutim, doneli odluku da sačekaju i da sedam dana kasnije - 25. maja otvore barove i restorane.

Držanje fizičke razdaljine italijanske vlasti smatraju ključnim, a upotreba zaštitne maske obavezna je u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, ukoliko su ljudi udaljeni manje od jednog metra. U mnogim poslovnim i prodajnim objektima posetiocima i kupcima biće merena temperatura termoskenerima.

Na kupalištima se mora obezbediti 10 kvadratnih metara za svaki suncobran, a ležaljke moraju biti udaljene najmanje metar i po. Od 3. juna Italija otvara granice za države EU i Šengena, a posle više od dva meseca biće dozvoljeno i kretanje među regionima.

Turizam je jedna od najteže pogođenih privrednih grana Italije usled dvomesečne blokade zbog korona virusa. Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela stroge mere karantina na celoj teritoriji, a postepeno je počela da izlazi iz blokade 4. maja, prvim talasom pokretanja poslovnih aktivnosti.

Video: Beograđani upijaju sunce pored reke: Beton hala posle nekoliko nedelja ponovo živi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>