• 0

Crni dani za kanadski turizam, korona virus će ih koštati 50 milijardi dolara

U Ontariju, gde je na primer u 2017. godini od turističke potrošnje zarađeno 36 milijardi dolara, za ovu godinu predviđanja su mračna

  • 0
Kanada, grad, ljudi

Foto: Pixabay

Zvaničnici kanadske industrije turizma prognoziraju da bi turistička potrošnja ove godine, prema najgorem scenariju, mogla da pade skoro 60 posto, što predstavlja gubitak od 47 milijardi dolara.

Majski produženi vikend, poznat kao Viktorija dej, obično znači početak sezone putovanja u Kanadi, ali zatvaranje granica i ograničenja putovanja "gurnuli" su turistički sektor zemlje u ono što u toj industriji nazivaju "krizom bez presedana".

Samo turistička industrija provincije Britanska Kolumbija u 2018. godini je zaradila 18 milijardi dolara.

Marša Volden, generalni direktor kompanije “Destination British Columbia”, rekla je da će korporacija uskoro pokrenuti kampanju kako bi podstakla Kanađane da istražuju provinciju u kojoj žive.

Pre korona virusa, ova korporacija je prvenstveno radila na promovisanju Britanske Kolumbije stranim turistima.

U 2019. godini u luku Vankuvera pristalo je više od 280 turistickih brodova. Luka Vankuver procenjuje da je svaki pristali brod sa putnicima doneo oko tri miliona dolara lokalnoj ekonomiji. U Ontariju, gde je na primer u 2017. godini od turističke potrošnje zarađeno 36 milijardi dolara, za ovu godinu predviđanja su mračna.

Prema Udruženju turističke industrije Ontarija, turistička potrošnja bi se u ovoj godini mogla smanjiti za polovinu, a više od 35 procenata operatora, kao sto su restorani, hoteli i atrakcije, mogu potpuno da prestanu sa radom.

Turističke organizacije Kanade ohrabriće ljude da istražuju sopstvenu zemlju posle ukidanja ograničenja i nadaju se da će stanovnici koji imaju novca za putovanje biti zainteresovani za odmor bliže kući.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Urnebesno! Stariji gospodin napao benzinsku pumpu, udarao je pesnicama i šutirao, pa otišao poražen

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke