• 20

Da li je povećanje plate od 10% odsto lekarima trajno?

"Gledaćemo da zadržimo naše lekare ovde, da ne traže posao u inostranstvu"

  • 20
Aleksandar Vucic, KBC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Lekari i medicinari imaju trajno povećanje plate, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je objašnjavao šta tačno piše na platnom listiću i da zapravo znači da su oni dobili uvećanu platu za samo ovaj period. 

- Tih 10 odsto je povećanje trajno za njih. Što se tiče novih, hajde da malo sačekamo  - naveo je on ističući da je sa 64.000 na 106.000 ogromno povećanje. 

On je dodao da je svih 130.000 zaposlenih u sistemu zdravstva dobilo povećanje od 10 odsto, uz povećanje početkom godine od 15 odsto za medicinske sestre, odnosno 10 za lekare.

- Malo je zemalja koje su to mogle da priušte, posbeno zbog krize izazvane virusom korona. Gledaćemo da zadržimo naše lekare ovde, da ne traže posao u inostranstvu - istako je.

Vučić obilazi radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u okviru Faze A. Sa predsednikom su u obilasku i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    Evo prosla mi plata - nema 10 odsto. Proslog meseca bilo pivecanje , sada vise nema. Toliko o tome....

  • perica

    Neki lekari i sestre u Somboru jos uvek nisu ni dobili platu!

  • Kg dr

    Niste nam povecali plate, samo stimulacija od 10% na deo plate smo dobili a smanjena je sustinski jer smo naterani da radimo na svakih par dana da bismo ocuvali zdravstveni sistem i tako dobili manje pkate bez povecanja od 10 % za “heroje”

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke