• 0

Još jedna pomoć za MSP firme: Milijardu dinara za nabavku opreme

I ova pomoć bi trebalo da otvori nova radna mesta

  • 0
Biznis akademija, link group Foto: LINKgroup

 Ministarstvo privrede objavilo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte, u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u ovoj godini, a za realizaciju ovog programa opredeljeno je milijardu dinara.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti preduzeću određuje se u odnosu na broj zaposlenih: 1 zaposlen može dobit do 1 milion dinara, 2 do 5 zaposlenih do 2,5 miliona, 6 i više zaposlenih do 5 miliona dinara.

Cilj Programa, koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama, jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, kažu u resornom ministarstvu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvodenje građevinskih radova.

Preduzeća koja ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju uslovno odobre kredit/finansiranje, mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Učešće privrednih subjekata iznosi pet procenata od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

Video: Mali: Privrednicima na raspolaganju još 2 milijarde evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>