• 66

Srbija uvodi putarinu i na magistralnim putevima? Kamioni da se proteraju sa Ibarske

Kamioni izbegavaju auto-put

  • 66
Naplatna rampa putarina

Foto: Tanjug/Tanja Valič, JP "Putevi Srbije"

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da se traži način da se rastereti saobraćaj teških kamiona Ibarskom magistralom, te da postoje ideje da se možda uvede plaćanje putarine na magistralnim putevima.

Ibarskom magistralom, kaže, saobraća dosta teških vozila, umesto da, radi bezbednije vožnje, idu auto-putem.

Drobnjak ističe da, uprkos saobraćaju na auto-putu "Miloš Veliki", na Ibarskoj magistrali ima vozila, te da ova deonica nije u velikoj meri rasterećena, a da je bila i da će ostati opasna.

- Ima dosta kamiona koji izbegavaju da plaćaju putarinu. Imamo ideju da vidimo da na tim magistralnim putevima, gde ima dosta teških vozila, da počnemo da naplaćujemo putarinu, kako bi, radi bezbednosti, te teške kamione naterali da koriste auto-put - rekao je Drobnjak za RTS.

Direktor "Puteva" rekao je da su putari radili i tokom vanrednog stanja, i naveo da su putari radili i za vreme epidemije na deonicama ka severu, jugu, zapadu i istoku Srbije.

Navodi da se trenutno rade deonice Brza Palanka-Kladovo, Vlasotince-Svode, obilaznica oko Beograda, kao i put od Ovčar Banje ka Užicu. Ističe da je završena deonica od Batrovaca do Kuzmina, i da to sada izgleda "kao pista u Monci".

Najzahtevnije deonice, gde ima dosta problema, jesu Preljina-Požega i obilaznica oko Beograda.

Najavljuje da će veoma zahtevna deonica od Ovčar Banje do Užica biti završena do 1. septembra, a tokom turističke sezone radovi mogu biti privremeno prekidani, kako se ne bi stvarale gužve, kaže Drobnjak.

Video: Crnogorci ne žele da plate putarinu kroz tunel Sozina

(Telergaf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qweri

    Mene bi cudilo da Srbija neko placanje ukine a to sto uvodi....

  • Srkimaja

    Zabranis sleperima voznju ibarskom magistralom kazna pa ces da vidis kako koriste auto put a ne ovako svima naplati a o guzvama da naplatnoj rampi da ne pricamo ....

  • Pera

    Stavite nam naplatne rampe ispred dvorista,ma sta ispred dvorista(Nis grad zatvoren u Geto,okruzen rampama,ni metar auto puta ne mozemo da koristimo,za razliku od drugih)ispred kucnog praga,da prvo platimo putarinu pa onda da sednemo u vozila! Takodje uvesti ZONE CISTOG VAZDUHA,PA KO HOCE DA DISE CIST VAZDUH 500DIN,SREDNJE ZAGADJEN 200,BAS ZAGADJEN 100,A KO DISE OTROV(PANCEVO,BOR,SMEDEREVO...)SIMBOLICNIH 50DIN.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke