• 0

Ni Tesla ni Amazon: Mask i Bezos se najviše dive ovoj kompaniji, koja im ujedno zadaje glavobolju

Reč je o tehnološkom divu, osnovanom 4. septembra 1998. godine, u Kaliforniji

  • 0
džef bezos, amazon, milijarder, Elon Musk

Ilon Mask (levo) i Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Samo jedna kompanija je strah i trepet za svetske milijardere, Ilona Maska i Džefa Bezosa, a to je Gugl. Uprkos uspesima koje su postigle njihove imperije, Tesla, odnosno Amazon, ne kriju da se i danas dive ovom moćnom tehnološkom divu, osnovanom pre 22 godine.

Mask, čija neto vrednost trenutno iznosi 36,1 milijardu dolara, rekao je: "Jedina kompanija koje se plašim je Gugl". On je, inače, poznat po britkom jeziku i po tome što govori samo ono što misli, a o čemu najčešće piše na Tviteru.

Bezos, najbogatiji čovek na svetu, "težak" je 145,4 milijarde dolara, a svoje bogatstvo je dodatno uvećao ove godine, zahvaljujući karantinu, odnosno onlajn porudžbinama. Prema istraživanju konsultantske kuće Copmarisun, Bezos će u ovoj deceniji dosegnuti status prvog bilionera (trilionera) u istoriji.

"Posmatrajte Gugl kao planinu. Možete se popeti uz nju, ali je ne možete pomeriti", smatra šef Amazona.

Gugl važi za kompaniju u kojoj je uživanje raditi, mada su "razmaženi" zaposleni u poslednje vreme počeli da se bune, jer su im ukinute beneficije za hranu i teretanu, dok rade od kuće.

Prema aktuelnim saznanjima, ovaj gigant i Fejsbuk nemaju nameru da vraćaju sve zaposlene u kancelarije pre 2021. godine. Gugl planira ponovno otvaranje kancelarija u junu, ali će one raditi sa 10 do 15 odsto radne snage.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>