• 0

Kako vozite ovih dana? Da ste u ovoj zemlji, platili biste kaznu od 800 $ za nenošenje maske u autu

Taj iznos će morati da plate i pojedinci koji ne drže socijalnu distance ili firme koje u poslovnom prostoru imaju više od 30 odsto radne snage

  • 0
Vožnja automobila

Ukoliko neko ne nosi masku u privatnom automobilu, gde ima više od tri putnika, predviđena mu je kazna od 817 dolara / Foto: Pixabay

Ujedinjeni Arapski Emirati povećali su novčane kazne za one koji krše propise za suzbijanje virusa Covid-19, a od sutra će proširiti i vanredne mere, najavili su zvaničnici te zemlje posle manje od mesec dana otkako su delimično ublažili ograničenja.

Prema pisanju lista "Galf Njuz", uvećane kazne za prekršioce korona-pravila kreću se od 50.000 dirhama (13.600 dolara) za privredne subjekte, do 500 dirhama (136 dolara) za pojedince koji ne nose maske na radnom mestu, a zaposlenima koji ponove takav prekršaj preti i kazna zatvora do šest meseci.

Kako se navodi u tekstu, kazne u iznosu od 13.600 dolara sleduju, na primer, teretanama i restoranima koji krše pravila o obaveznom zatvaranju ili ograničenom radnom vremenu, kao i ljudima koji ne poštuju kućnu samoizolaciju ili zdravstveni karantin, prenosi CNBC.

Nastavnici, koji i dalje budu držali privatne časove u kućnim uslovima moraće da plate kaznu od oko 8.170 dolara, a globu u iznosu od 5.450 dolara neće izbeći ni ljudi koji su angažovali privatne učitelje.

Osobe koje budu organizovale zabave i okupljanja čeka kazna od 10.000 dirhama (2.722 dolara), ali će i svaki od njihovih gostiju morati da plati 5.000 dirhama (1.360 dolara).

Ukoliko neko ne nosi masku u privatnom automobilu, gde ima više od tri putnika, predviđena mu je kazna od 817 dolara, a toliki iznos će morati da plate i pojedinci koji ne drže socijalnu distance ili firme koje u poslovnom prostoru imaju više od 30 odsto radne snage.

Policijski čas u UAE, koji je ranije skraćen za dva sata, od sutra će ponovo biti produžen na prvobitno vreme i trajaće od 20 časova do 6 sati ujutru, svakog dana.

Vlasti su navele da su takvu odluku donele zbog porasta infekcija, do čega je dovelo neodgovorno ponašanje pojedinaca, prenela je državna novinska agencija VAM. Korona virusom je u UAE do sada zaraženo 24.190 osoba, a preminulo je 224 ljudi.

Video: Automobili iz snova za samo 600 dolara: Jutjuberi iz Vijetnama napravili Lamborghini i Bugatti

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>