• 0

EasyJet pred novim izazovom: Hakeri im upali u mejlove, ugroženo 2.000 kreditnih kartica putnika

"British Airways" je bio žrtva hakerskog napada 2018. godine, kada su ukradeni podaci sa kreditnih kartica više stotina hiljada klijenata, a na meti hakera je takođe bio "Cathay Pacific"

  • 0
Easyjet Foto: Wikipedia/Adrian Pingstone

Britanska niskotarifna avio-kompanija EasyJet saopštila je danas da su hakeri u "izuzetno sofisticiranom" napadu upali u njihovu e-poštu, pristupili detaljima o putovanjima oko devet miliona klijenata i podacima o kreditnim karticama više od 2.000 putnika.

Avio-kompanija, koja je prizemljila većinu svojih letova zbog pandemije Covid-19, dodala je da, međutim, za sada ne izgleda da su bilo kakvi lični podaci zloupotrebljeni, javlja Rojters.

"Pitanjima sigurnosti pristupamo izuzetno ozbiljno i nastavljamo da ulažemo u dodatno unapređenje našeg bezbednosnog okruženja", piše u saopštenju objavljenom na berzi.

Podsetimo, kompanija EasyJet očekuje gubitak između 185 i 205 miliona funti za prvih šest meseci 2020, što je svakako manje nego što su mislili. Oni su našli nekoliko načina da odgovore na krizu: smanjili su troškove za zaposlene, stopirali su sve obuke koje nisu neophodne i zamrzli su plaćanja gde god su mogli.

Hakeri su intenzivirali napade na velike kompanije, kako bi pristupili podacima koje one poseduju o kupcima. British Airways je bio žrtva hakerskog napada 2018. godine, kada su ukradeni podaci sa kreditnih kartica više stotina hiljada klijenata, a na meti hakera je takođe bio Cathay Pacific.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>