• 0
 ≫ 

I Etihad ervejz najavio tužne vesti: "Moramo da otpustimo višak radnika"

 ≫ 

Nacionalni vazdušni prevoznik UAE i druga najveća avio-kompanija u toj zemlji

  • 0
etihad avion  plane

Foto: Shutterstock

Etihad ervejz pridružio se brojnim avio-kompanijama u svetu najavom da će iskazati tehnološki višak u više svojih poslovnih sektora zbog drastičnog pada tražnje za putovanjima.

- Pandemija korona virusa donela je neviđene probleme preduzećima širom sveta, i Etihad nije izuzetak. Jasno je da će potražnja za putovanjima u bliskoj budućnosti biti znatno manja i zato moramo da donesemo neke teške odluke kako bismo osigurali da Etihad preživi ovu oluju - rekao je portparol Etihada za CNBC.

On je dodao da je Etihad izuzetno ponosan na svoju “radnu snagu svetske klase”, ali će “morati da otpusti višak radnika u nekoliko oblasti poslovanja kao odgovor na trenutne uslove na tržištu“.

Nacionalni vazdušni prevoznik UAE i druga najveća avio-kompanija u toj zemlji nije navela broj radnih mesta koji će biti ugašen ni sektore u kojima će biti iskazani tehnološki viškovi.

Etihad, čije je sedište u Abu Dabiju, imao je 20.530 zaposlenih u avgustu 2019. Kompanija je obustavila sve letove krajem marta po nalogu vlade UAE, a u aprilu je saopštila da je počela da smanjuje plate i broj zaposlenih.

Od tada je obavljala samo selektovane letove repatrijacije građana, a ove nedelje je najavila da će od 1. juna početi sa letovima na određenim linijama.

Video: Avion sa prvim komercijalnim letom sleteo na beogradski aerodrom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>