Vučić najavio: Stiže nova ekonomska mera "najbolji paket u istoriji". Evo o čemu se radi

"Najbolji paket u istoriji"

Već na kraju godine opet će biti povećane plate u javnom sektoru, zdravstvenim i prosvetnim radnicima i drugima, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

- Sve ovo smo izdržali lakše nego drugi. Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, šot će biti redak slučaj Evropi, već ćemo gledati i da povećamo opet plate na kraju godine zdravstvenim radnicima i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci i policiji i socijalnim radnicima - rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Zdravstvenog centra Prokuplje.

Ističe da u privrednom razvoju ubrzano stižemo zemlje koje su bile ispred nas i da očekuje da već krajem 2021. godine sustignemo po BDP-u Hrvatsku.

- Očekujem da ćemo krajem 2021. godine, a naš plan je bio da se to desi 2027. godine, da imamo isti BDP kao Hrvatska. To je naš plan. To samo govori kojom brzinom Srbija sustiže druge i zato možemo da obnavljamo sve ove objekte - naveo je.

Dodao je da u Prokuplje niti u toplički kraj nikada nije uloženo ođednom oko 30 miliona evra.

Na pitanje da li će biti novih ekonomskih mera, i da li je posle ovoga "ostalo nešto u cipelama", Vučić je podsetio da novac "ne može da se vadi iz ćupa", ali da uvek ima.

- Kod nas BDP ne sme da pređe 60 odsto. Opet će se doći do pitanja kako ćemo to da finansiramo. Vodićemo računa i da se pružamo koliko možemo. Ima jedna ideja na kojoj radimo. Dodatni podsticaji za zapošljavanje će biti nova mera - najavio je Vučić.

Kako je objasnio ta mera se sprema kako bi se podstaklo zapošljavanje, i zadržalo što više radnika u Srbiji.

- Hoćemo da sačuvamo zaposlene, kao i da zaposlimo još ljudi i sačuvamo naše ljude u Srbiji - kaže Vučić.

On je ovaj novi paket mera nazvao "najboljim paketom u istoriji za zapošljavanje ljudi". Rekao je da će u roku od dve nedelje predstaviti ove podsticajne mere.

Predsednik Vučić je rekao da je važno da se nastavi sa povećanjem plata zdravstvenim radnicima, da bi oni ostali u zemlji.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako da ne

    Ma vazi, ali prvo matorce u normalnu penziju, a pusti mlade da rade, a ne nakaradno!

  • jz

    Sve pohvale, ovaj paket za zapošljavanje rešiće problem nezaposlenosti.

  • Ja 78

    Ej, Bre državo! Srpski radnici u privatnim firmama rade ispod minimalca tako da ovo što ste dali je melem na ranu. Na žalost to će trajati samo tri meseca. Kad bi mogle "gazde" i to bi nam uzele. Ako išta znate pozabavite se malo privatnim sektorom. Ima ga mnogo više nego državnog. Ovaj drugi je davno rasprodat. Šaljite nekorumpirane inspekcije u privatne firme ako želite da znate pravo stanje.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke