• 0

Više nije samo firma ili industrija: Bankrotirao ceo grad!

Stanovništvo tone u siromaštvo

  • 0
Fairfield. Ohio. USA, mapa Foto: Shutterstock

Gradić u Alabami došao je do tačke pucanja.  Fairfield je upravo podneo zahtev za zaštitu od bankrota, što je neobičan korak opštine u trenutku kada lokalni budžeti širom zemlje pokušavaju da spreče pandemiju korona virusa.

Grad je podneo prijavu američkom stečajnom sudu, kaže da mu za obaveze treba "između 1 i 10 miliona dolara". Rezolucijom koju je potpisao gradonačelnik,  konstatovano je da je Fairfield „iscrpeo svoje mogućnosti“ nakon što je godinama radio kako bi povećao svoje finansije.

- Grad se suočio sa znatnim padom prihoda u poslednjim godinama zbog finansija koje su bile van njegove kontrole - kaže se u rezoluciji. Nije jasno da li bi se izvukli i da nije bilo korona virusa koja je samo pogoršala finansijske probleme grada.

Smešten na oko osam milja od Birmingema, Fairfield je uglavnom afroamerička zajednica sa oko 11.000 stanovnika. Oko petine njih živi u siromaštvu, prema američkom Birou za popis stanovništva.

Grad se nalazi u okrugu koji je bankrotirao 2011. godine.

Video: Ostalo joj samo pola miliona dolara: Ovi poznati žive na ivici egzistencije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>