• 5

Palma: Grčka je najbolja destinacija za Srbe, cene su iste, nema staha

Palma ističe i da su cene ostale iste kao prošle godine

  • 5
Grcka Atina more plaza korona

Foto: Tanjug/AP

Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od korona virusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu i da će morati da plati vlasniku hotela 150 evra po danu, odnosno oko 2100 evra za sve vreme trajanja karantina.

- Te informacije nisu tačne. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama. Turisti će moći da putuju u Grčku od 15. juna bez obaveznog testa ili karantina. Vlada Republike Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu - rekao je on.

Palma je dodao a i ako se kojim slučajem neko od turista razboli tokom letovanja standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa.

- Ukoliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova o kojima se piše u pojedinim medijima od 150 evra dnevno ili 2100 evra za 14 dana, već će se takav turista vratiti u Srbiju ili će biti zabrinut u Grčkoj. Grčka je najbezbednija i najsigurnija strana destinacija za turiste iz Srbije. Izgradnjom autoputa kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, naši turisti mogu za jako kratko vreme stići do turističkih destinacija u Grčkoj ili se vratiti nazad u našu zemlju - rekao je Marković.

U Grčkoj su cene smeštaja, hrane, benzina ostale iste kao i prošle godine i Grčka i njeni turistički radnici učiniće sve da boravak srpskih turista bude što bezbedniji i što ugodniji.

Video: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рј38

    Да ли ће г-дин Палма платити мојој комшиници,ако се тамо разболи,а има ћерку докторицу,на специјализацији,па је целу изолацију провела код кући...јел то докторица? А,мама би да буде "ноблес",? Није да ме се тиче,ал не би било лоше ни да знам!

  • sale

    Ko god je preziveo Slobu i njegov karantin zna sta je Srpski turizam i sta se za koje pare moze ovde videti i toga se sigurno nagledao za ceo zivot!

  • Lavor

    Bio i ostao najbolja destinacija za srbe!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke