• 5
 ≫ 

Palma: Grčka je najbolja destinacija za Srbe, cene su iste, nema staha

 ≫ 

Palma ističe i da su cene ostale iste kao prošle godine

  • 5
Grcka Atina more plaza korona

Foto: Tanjug/AP

Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od korona virusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu i da će morati da plati vlasniku hotela 150 evra po danu, odnosno oko 2100 evra za sve vreme trajanja karantina.

- Te informacije nisu tačne. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama. Turisti će moći da putuju u Grčku od 15. juna bez obaveznog testa ili karantina. Vlada Republike Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu - rekao je on.

Palma je dodao a i ako se kojim slučajem neko od turista razboli tokom letovanja standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa.

- Ukoliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova o kojima se piše u pojedinim medijima od 150 evra dnevno ili 2100 evra za 14 dana, već će se takav turista vratiti u Srbiju ili će biti zabrinut u Grčkoj. Grčka je najbezbednija i najsigurnija strana destinacija za turiste iz Srbije. Izgradnjom autoputa kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, naši turisti mogu za jako kratko vreme stići do turističkih destinacija u Grčkoj ili se vratiti nazad u našu zemlju - rekao je Marković.

U Grčkoj su cene smeštaja, hrane, benzina ostale iste kao i prošle godine i Grčka i njeni turistički radnici učiniće sve da boravak srpskih turista bude što bezbedniji i što ugodniji.

Video: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. maj 2020 | 14:45

    Tako je... Samo Grcka

  • Lavor

    21. maj 2020 | 15:48

    Bio i ostao najbolja destinacija za srbe!!

  • sale

    21. maj 2020 | 18:12

    Ko god je preziveo Slobu i njegov karantin zna sta je Srpski turizam i sta se za koje pare moze ovde videti i toga se sigurno nagledao za ceo zivot!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>