• 0
 ≫ 

Druga najveća avio-kompanija Austrije ne pristaje na ucene i niska primanja, pa zatvara bazu u Beču

 ≫ 

Takođe, izražavaju žaljenje zbog pasivnosti austrijske vlade koja, kako navode, istovremeno pomaže AUA, ćerku kompaniju Lufthanze

  • 0
Laudamotion

Laudamotion / Foto: Shutterstock

Avio-kompanija "Laudamotion" zatvoriće svoju bazu u Beču od 29. maja, saopšteno je danas iz te kompanije, koja je ćerka firma prevoznika Rajaner, a time će biti izgubljeno i 300 radnih mesta.

Sindikat "Vida" nije želeo da prihvati ultimatum kompanije, po kojem bi bio sačinjen novi kolektivni ugovor sa manjim primanjima za zaposlene.

"Ne dozvoljavamo da nas neko ucenjuje i nećemo potpisati nikakav kolektivni ugovor koji predviđa najniža primanja koja su ispod iznosa socijalne pomoći u Beču, a i ispod granice ugroženosti od siromaštva iz prošle godine koja je iznosila 1.259 evra mesečno po osobi", poručio je sindikat.

"Laudamotion" žali zbog gubitka više od 300 radnih mesta posade za A320 aviona i zatvaranja baze u Beču", saopštila je druga najveća austrijska avio-kompanija.

Takođe, izražavaju žaljenje zbog pasivnosti austrijske vlade koja, kako navode, istovremeno pomaže AUA, ćerku kompaniju Lufthanze.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>