• 1

Čuveni "Japanac" smanjuje proizvodnju i gasi više od 20.000 radnih mesta

Nisan, koji je osnovan davne 1933, očekuje gubitak za celu poslednju fiskalnu godinu

  • 1
nisan, auto Nisan očekuje gubitak za celu poslednju fiskalnu godinu / Foto: Pixabay

Automobilska kompanija Nissan Motor Co. (Nisan) planira da ukine više od 20.000 radnih mesta širom sveta, jer im je kriza zbog pandemije ozbiljno ugrozila poslovanje.

Naime, zatvorene fabrike i saloni automobila uzeli su danak, pa ovaj japanski proizvođač ne može da izađe na kraj s finansijskim troškovima, izveštava "Kyodo News".

Osim toga, epidemija virusa korona je primorala Nisan da smanji proizvodnju, a pominju se i nove mere restrukturiranja u Japanu. Smanjenje radnih mesta je deo srednjoročnog plana reorganizacije koju bi Nisan trebalo da predstavi 28. maja.

Inače, smanjenje radne snage u ovoj kompaniji je svakako bilo u planu, ali ne u ovom procentu. Sredinom 2019, Nisan je najavio 12.500 radnih mesta manje.

U aprilu su rekli da očekuju gubitak za celu fiskalnu godinu, do marta, jer je pandemija poremetila zastupnike na glavnim tržištima, a opala je i potražnja za novim vozilima. Više o tome OVDE.

Video: Automobili iz snova za samo 600 dolara: Jutjuberi iz Vijetnama napravili Lamborghini i Bugatti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>