• 3
 ≫ 

Revolucija je stigla i kod nas: Završite kredit za pola sata - uz video identifikaciju

 ≫ 

Ovo je posebno važno u trenutku kada još uvek postoji bojazan od zaraze korona virusom. Ne morate da izlazite iz kuće, ne morate da tražite masku i rukavice, i da pazite na socijalnu distancu

  • 3
Srecna porodica, familija, useljenje, nova kuca

Podignite kredit putem interneta, za samo 30 minuta / Foto: Shutterstock

Ustajete, budite se i uz svakodnevnu rutinu želite baš danas da ugovorite renoviranje, popravku automobila, ili nešto treće.

Dok krećete na posao, stiže vam poruka da vam je kredit realizovan. Gledate na sat, nije prošlo ni 30 minuta. Ova scena, koja je ranije bila reklama za neki futuristički film, sada je dostupna i na našem tržištu.

Digitalna revolucija je sada i naša svakodnevica, a možete da otvorite račun u banci i podignete kredit samo uz video identifikaciju.

Budite među prvima koji će ugovoriti 100 odsto onlajn keš kredit, a koji može da vam legne na račun za pola sata. I ne samo da ne morate da idete u svoju banku, zapravo, uopšte ne morate da budete klijent te banke niti da prenosite zaradu, što je ranije bilo nezamislivo.

Ovo je posebno važno u trenutku kada još uvek postoji bojazan od zaraze korona virusom. Ne morate da izlazite iz kuće, ne morate da tražite masku i rukavice, i da pazite na socijalnu distancu.

Preporuka banaka je da nastavimo primarno da koristimo dostupne digitalne kanale i servise, i da izbegavamo dolazak u ekspoziture, i sada kada je ukinuto vanredno stanje. Trebalo bi češće da koristimo eBanking i mBanking aplikacije putem kojih, inače, možemo da vršimo uvid u stanje po računima, menjačke poslove, interne prenose...

Kartice mogu da nam zamene keš u radnjama jer su "čistije" od novčanica.

 

Sada možete i celokupan proces od podnošenja zahteva za gotovinski kredit do isplate sredstava na račun, da završite putem interneta, i to za svega 30 minuta.

Raiffeisen banka je svim građanima, klijentima banke, ali i onima koji to nisu, omogućila celokupan "iKeš“ kredit koji je apsolutna novina na srpskom bankarskom tržištu, ali i u našem regionu.

Koliko je ponuda revolucionarna, pokazuje i podatak da je srpska banka prva u Raiffeisen grupaciji uvela ovako savremenu bankarsku uslugu.

Onlajn podnošenje zahteva za kredit samo po sebi ne predstavlja novinu, i sama Raiffeisen banka ga već duži niz godina ima u ponudi. Međutim, ovom uslugom se otišlo znatno dalje, jer građani ni u jednom trenutku ne moraju da posete filijalu niti moraju da budu klijenti banke, a sve neophodne dokumente mogu da pošalju putem aplikacije.

Identifikacija se vrši putem kratkog video-poziva sa zaposlenim banke, što postaje standard u zapadnoj Evropi, dok je u našoj zemlji u primeni prvi put, zahvaljujući novoj regulativi koju je nedavno, upravo u skladu sa praksom u tim zemljama, uvela Narodna banka Srbije.

Čitav proces se završava naprednim elektronskim potpisom, u vrlo kratkom roku: u zavisnosti od veštine osobe u rukovanju elektronskim uređajima, kao i posedovanja minimalnih potrebnih dokumenata. Odgovor o odobrenom kreditu dobija se u roku od 15 minuta, a do isplate novca na račun može proteći i manje od pola sata.

- Punih 19 godina osluškujemo potrebe naših klijenata i unapređujemo ponudu u skladu sa njima. Ono što sigurno znamo je da savremeni čovek nema vremena da nekoliko puta posećuje filijalu banke, da čeka danima na potreban novac. Na ovaj način smo odgovorili upravo na te potrebe – naši klijenti ili oni koji će to tek postati, od sada će keš kredit moći da dobiju u rekordno kratkom roku, bez ijednog dostavljenog papira u filijali, u vreme i na mestu koje njima odgovara - rekao nam je Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Video: Minimalni iznos kredita za privrednike je milion, a za preduzetnike dva miliona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>