≫ 

Ljubiša Pavković - pola veka umetničkog rada (1): "Medeno" i ostala kola velikog majstora

 ≫ 

- Harmonika je instrument - orkestar. U šali kažem drugarima - ja sviram desnom, a vi ste mi u levoj ruci - poručuje istinski umetnik na harmonici

Komentari

  • Branka

    7. decembar 2020 | 18:32

    Nemam komentara. Imam samo jednu molbu. Zelim da ispunim želju jednom decaku(opsednut je Ljubosom i harmonikom). Ima samo sedam godina. Kako i na koji način da dečak uživo vidi i čuje LJubisu. Unapred zahvalna.

  • Boža zemunac

    4. jun 2020 | 09:49

    Za mene je Ljubiša Pavković najveći umetnik- harmonikaš na ovim prostorima,a i šire.Čovek jednostavno razbija i udara u dušu i srce. Imao sam čast i zadovoljstvo da radimo jednu svadbu u Domu JNA u Beogradu. Ženio se jedan član grupe " Poslednja igra leptira". Nikada nisam zakasnio ni na jednu svirku,pa ni ovde. Kada sam došao sat vremena pre svatova, Ljubiša je već bio sa svojim orkestrom i probao ozvučenje. Upoznali smo se i seli za sto. Razgovarali i po malo pili. Ljubiša " Užičku kleku ", a ja " Rubinov vinjak". I svatovi su počeli da pristižu, vreme je da se radi. Popili smo malo više za to kratko vreme i Ljubiša me pita " Da li ću moći da pevam ?" a ja mu onako mlad i malo drčan idgovorih " A da li ćeš ti moći da sviraš ? ". Ljubiša se simpatično nasmejao i krenuli smo da radimo. Šta reći, to mi je bila jedna od omiljenijih svadbi. Odradili smo pošteno i sve se lepo završilo. Gosti su bili više nego zadovoljni. Na kraju smo se Ljubiša i ja srdačno pozdravili,on me je pohvalio a ja sam bio na sedmom nebu. Ovo je jedan deo jedne lepe male priče moje saradnje sa najboljim harmonikašem na ovim prostorima ( a i šire ), Ljubišom Pavkovićem. Živ bio svetski majstore i Bog te čuvao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA