• 2
 ≫ 

100 godina stara kompanija bankrotirala: Bavili su se iznajmljivanjem automobila

 ≫ 

"Herc" je nastao 1918. godine

  • 2
Kola, Kupovina Kola, Polovnjak, Polovni Automobili Foto: PIxabay.com

 Više od sto godina stara kompanija za iznajmljivanje automobila "Herc" podnela je zahtev za zaštitu od bankrota posle pada poslovanja tokom pandemije korona virusa.

Sa skoro 19 milijardi dolara duga i oko 38. 000 zaposlenih širom sveta krajem prošle godine Herc je među najvećim kompanijama koje su zbog pandemije korone došle na ivicu propasti, posebno imajući u vidu da su najveći prihod ostvarivali od iznajmljivanja automobila na aerodromima.

Takođe, obaveze prema lizing kućama su porasle, a vrednost vozila je tokom epidemije padala.

Pokušavajući da se izbori sa poveriocima firma je predložila da mesečno prodaje po 30. 000 vozila, od ukupno 500. 000 koliko poseduje, kako bi prikupila pet milijardi dolara, naveo je izvor blizak kompaniji.

Herc je prethodno otpustio i 10.000 radnika kako bi bankrot bio izbegnut, a probleme je imao i ranije, jer je sve više ljudi počelo da koristi usluge "Ubera".

"Herc" je nastao 1918. godine, kada je Valter Džejkobs, pionir u biznisu iznajmljivanja automobila, osnovao kompaniju koja omogućava vozačima da privremeno koriste jedan od desetak Fordovih modela "Ts".

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    24. maj 2020 | 09:37

    Kad su nesposobni i treba da puknu

  • Vojkan

    21. jun 2020 | 18:45

    Teska vremena za rent a car agencije i ne samo za njih, u MMS Car Auto agenciji su mi rekli da se iznajmljuju automobili ali svaka musterija prvo pita da li je auto dezinfikovan zbog korona virusa.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>