• 33

Važna vest za vozače: Moći ćete da ugradite kuku, stavite tamnu foliju i uvezete auto iz Amerike

Novi zakon donosi dobre vesti za vozače

  • 33
Auto osiguranje, sudjenje

Foto: Shutterstock

U skupštinskoj proceduri nalaze se izmene zakona o bezbednosti saobraćaja koje će zasigurno olakšati život mnogima.

Niz nelogičnosti će biti otklonjen, a mnoge nepravde će biti ispravljene. Neke izmene će verovatno omogućiti i da vozimo jeftinije automobile.

Izmenama će konačno biti prizante i prepravke na vozilima, rečeno je u emisiji SAT.

Između ostalog, moći će da se uvezu automobili koji nisu u skladu sa našim tržištem i našim trenutnim propisima, a tiču se pre svega onih sa američkog tržišta.

Konkreno, iz Amerike automobili imaju crvene migavce, kod nas narandžaste, simetričnost farova je drugačija, milje i brzine se razlikuju, proverava se emisija gasova...ubuduće to neće biti prepreka, i oni će moći da se uvezu ovde.

Što znači da možemo da dobijemo jefinije automobile, kvalitetnije, a ljudi bi mogli dodatno da se zaposle upravo radeći gorenavedene prepravke.

Ostaje da se vidi koliko će tačno koštati te prepravke po automobilu, kada se uračuna prevoz brodom i carina. Svakako se otvaraju vrata da imamo veći izbor.

Ipak, još nije poptuno definisano da li se ovo odnosi i na broj motora koji se još upisuje u Srbiji.

Dalje, posebno će obradovati vozače što više neće morati da pitaju fabriku za "svaku sitnicu".

Neće biti potrebna dozvola proizvođača i saglasnost, više nećete morati da pitate fabriku da li možete da napravite kuku na automobilu koji ste platili, ili zatamnite folijom stakla.

To automatski znači nekoliko hiljada dinara uštede.

Treba imati na umu, da ovo važi samo za lakše prepravke.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borislav Savić

    Kada će dići na red pravilnik za registraciju prema kubikazi. To je baš nepravedno a naročito za vozila do 2500 ccm.

  • Zz

    Skoro je bilo skidajte kuku ,sada vratite kuku.Kuku nama sa vama!

  • Dejan

    A mogli bi malo i da smanje cene atesta. Primera radi za bilo koju manju prepravku. Folija .izduv spojler. Atest u nemackoj kosta oko 20 do 30e. Sa platom u proseku oko 1500e. A kod nas po 100 e i vise..sa platom od. 300e... o tome bi trebalo se mazo pozabaviti isto. A i sa osiguranjima. Vozim 30godina. Nikakav udes . Promenis auto vratis se na najskuplji stepen osiguranja. To nigde u svetu nema niti da se tablice menjaju svaki put kad kupis auto.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke