• 0

Poznato gde Lufthanza prvo leti od sredine juna, kao i to kada mora da vrati novac državi

Nemački ministar ekonomije rekao je da će ova kompanija morati da vrati dug čim bude ponovo profitabilna, mada provereni izvori pominju i tačnu godinu

  • 0
Lufthansa, Lufthanza, kompanija, avion

Lufthanza / Foto: Tanjug/AP

Avio-kompanija Lufthanza, koja će sredinom juna obnoviti letove na 20 destinacija, postigla je dogovor s Nemačkom, koja sada ima 20 odsto udela u kompaniji.

Nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, rekao je u intervjuu za ZDF da će Lufthanza morati da vrati dug čim bude ponovo profitabilna, što može potrajati nekoliko godina.

"Bild am Zontag", ne navodeći izvore, objavio je da bi ovaj gigant trebalo da vrati novac državi do kraja 2023. godine. Podsetimo, reč je o iznosu od 9 milijardi evra.

Zbog pandemije i zabrane letenja, Lufthanza je kao i ostali avio-prevoznici prizemljila avione i time pretrpela velike gubitke zbog čega pregovara sa nemačkom vladom o pomoći.

Kompanija će sredinom juna obnoviti letove na 20 destinacija.

Neke od tih destinacija su turističke kao što su Majorka, Krit, Rodos, Faros, Venecija, Ibica i Malaga, rekla je portparolka kompanije, dodavši da će avioni poleteti sa aerodroma u Frankfurtu.

Nove destinacije biće otkrivene krajem naredne nedelje.

Video: Letom za Cirih Er Srbija obnovila putnički saobraćaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>