• 0

Traži se zajedničko rešenje za pogođene sektore: Mogu li da računaju na dodatne ekonomske mere?

Za sutra je zakazan sastanak Vlade Srbije, PKS i predstavnika ugostiteljstva, turizma, transporta, logistike i drugih ugroženih delatnosti

  • 0
BEOGRAD VIRUS ATMOSFERA LJUDI SEDE U BAŠTI KAFIĆA

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra u Privrednoj komori Srbije biti održan još jedan sastanak sa predstavnicima sektora koji su najviše pogođeni epidemijom virusa korona, na kojem će se razmatrati mogućnosti dodatne pomoći.

- Sutra ćemo obavestiti javnost šta smo dogovorili i kada god budemo završili te pregovore, ići ćemo na sednicu vlade i definisaćemo mere - rekao je Mali za Tanjug.

Očekuje, kaže, da će sutra Vlada Srbije, PKS i predstavnici sektora ugostiteljstva, turizma, transporta, logistike i drugih pogođenih sektora, izaći sa zajedničkim predlogom i da će se rešenje naći na obostrano zadovoljstvo.

Mali je dodao da privrednici iz tih sektora već koriste postojeće mere koje je držva donela u cilju suzbijanja negativnih posledica virusa, kao što su minimalna zarada, mogućnost da se oslobode plaćanja poreza i doprinosa, a imaju i mogućnost da koriste kredite Fonda za razvoj i garantnu šemu.

- Veliki broj tih preduzeća već koristi to, sada je pitanje da li možemo jos nešto dodatno da im ponudimo - rekao je Mali.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>