• 2

U vinu je istina, naročito onom koje prave žene: Najveći zasad vinove loze u Srbiji imaju - dame

Dame, godina između 25 i 70, iz različitih delova sveta, rešile su da jedna drugoj pomognu i udružile su se u zadrugu specifičnu na ovim prostorima

  • 2
vino. izba Foto: Izba.wine

Preko 32 hektara pod vinovom lozom nalaze se u okolini Niša, a u vlasništvu je žena iz zadruga Izba.wine u Vele Polju. Ove dame, godina između 25 i 70, rešile su da jedna drugoj pomognu i udružile su se u zadrugu specifičnu na ovim prostorima. Uključivši žene iz raznih delova zemlje i sveta, posadile su najveći zasad vinove loze do sada u Srbiji. Preko 20 hektara zasada je u 2020. rekord za teritoriju naše zemlje.

vino. izba Foto: Izba.wine

- Naše zadrugarke, njih čak 38, uspešne žene različitih zanimanja, iz Srbije i inostranstva, a koje dele zajedničku ljubav prema vinu, krenule su u ovaj poslovni poduhvat i već sada postavile rekord što se zasada tiče. Zadovoljstvo nam je da radimo ono što nas čini srećnima, a vinogradarstvo je zasigurno to! - kažu iz Vele Polja.

Prva ograničena serija vina koja je proizvedena u zadruzi Izba.wine bila je merlo. U narednim godinama iz Vele Polja očekuju nas, kako merlo, tako i kaberne sovinjon, kaberne fran i tamnjanika. Okolina Niša i Aleksinca je bogata zemljom pogodnom za ovu kulturu, a ljubitelji vina će uskoro moći da kupe jednu od flaša zadrugarki i na domaćem i na stranom tržištu.

vino. izba Foto: Izba.wine

Umrežavanje u udruženja, zadruge i franšize danas u poslovnom svetu znači lakši nastup na tržištu, konkurentnost kao i bolji pristup kupcima. Ova forma poslovanja pokazala se kao značajni podstrek kako ženskom preduzetništvu tako i osnaživanju žena, a zadrugarke iz Vele Polja svedoče upravo tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>