• 2

Nova šansa za 700 radnika: Korejci ulažu 20 miliona evra u proizvodnju auto-delova

Reč je o firmi "Kyungshin Cable", koja je 2018. proizvodila 4,2 odsto automobilskih žica i bila sedma u svetu

  • 2
fabrika, automobili, kola

Ulaganja se odnose na izgradnju objekta od 11.000 m2 i novu opremu / Foto: Pixabay

Komisija za kontrolu državne pomoći dala je saglasnost za dodelu državnog zemljišta od 61.534 m2, za investiciju korejske kompanije "Kyungshin Cable". Ona će do 2020. investirati 20 miliona evra i zaposliti 700 radnika, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Komisije.

Zemljište procenjeno na 29,8 miliona dinara je u javnoj svojini Republike Srbije, a dodeljuje se preko Republičke direkcije za imovine, za realizaciju investicionog projekta firme "Kyungshin Cable Europe d.o.o. Beograd", koja je u vlasništvu "Kyungshin Cable Co. Ltd“ iz Republike Koreje.

Planirano je da se izgradi objekat - postrojenje za proizvodnju auto-delova za električne automobile, kao i ulaganje od 20 miliona evra i zapošljavanje 700 novozaposlenih na neodređeno vreme, do kraja 2022.

Od 20 miliona evra ulaganja, najmanje četvrtina mora biti finansirana iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć. Kako se navodi, ulaganja se odnose na izgradnju objekta od 11.000 kvadratnih metara i novu opremu, koja sa brojem zaposlenih moraju opstati pet godina od završetka investicije.

Firma u Koreji se razvija od 1974. godine, a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Godine 2018. proizvodila je 4,2 odsto tržišnih automobilskih žica, i bila sedma u svetu.

Video: Verovali ili ne: U Egiptu prave autoput kroz centar grada, negde udaljen samo 20 cm od zgrada

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>